Начало / Статии / Статии - България

Екопътека Каньонът на водопадите край Смолян

Автор

/

Само на 2-3 км от Смолян, по пътя за село Мугла е изградена красивата екопътека Каньонът на водопадите, която в продължение на 6 км преминава през дървени мостчета, стълби и разбира се, живописни водопади.

По цялата екопътека има достатъчно табели, както и маси и пейки за отдих, дървена къщичка, изгледни площадки. Ако си вземете пакетирана храна, можете да прекарате целия ден из горите на каньона на река Еленска.

Маршрутът преминава през резерват Сосковчето покрай повече от 40 водопада с различна височина, като най-забележителен е Орфей с височина 68 м. Внушителни са и Сърцето, Каскадите, както и малките водопадчета, които ви очакват след всеки следващ завой.

Изминаването на пътеката отнема около 4 часа и е кръгова. Следете табелите. Носете удобни обувки, тъй като камъните край водопадите са хлъзгави.

След излизане от смолянския квартал Средок ще видите табелата за екопътеката, където трябва да завиете надясно. Малко след това има широко място, където да оставите автомобила си и да продължите пеша по черен път, който постепенно преминава в горска пътека.

Най-подходящо време за посещение на Каньона на водопадите е началото на лятото, когато има достатъчно вода и зеленина.

>
22 октомври 2014 г.

Тагове

водопади

екопътеки

идеи за уикенд

маршрути

природни резервати

семеен туризъм

трекинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти