Начало / Статии / Статии - България

Пампорово – приключения зиме и лете

Автор

/

От началото на 60-те години любители на зимните спортове се спускат по пистите на Пампорово. С годините курортът се развива и днес има няколко ски центъра, многобройни каси, ски гардероби, ски училища.

Пистите на Пампорово са подходящи както за начинаещи, така и за средно напреднали и професионалисти. Има писти за слалом, гигантски слалом и ски бягане. Във фънпарка любителите на фрийстайла и зимните спортове ще открият възможности да практикуват любимите си занимания.

Пампорово е отлична дестинация за семейна почивка. Има специално обособена детска ски зона (до Ски център 2 – Малина), с предпазни мрежи и транспортна лента. Зоната е подходяща за най-малките – от 4 до 7 години, където децата да направят първите си стъпки в ските.

През лятото пък Родопите ви канят на пешеходни екскурзии, екстремно планинско колоездене, езда сред красивата природа на планината или пък среща с някои от най-впечатляващите природни чудеса в района – пещерата Ухловица, Смолянските езера, Орфеевите скали, а защо не и посещение на обсерваторията в Рожен?

В района на Пампорово има многобройни заведения, барове и дискотеки, така че няма как да ви се случи да скучаете. Родопските села пък предлагат гостоприемство и вкусни местни специалитети.

Вижте цените на съоръженията в България за сезон 2013/2014.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Пампорово!

>
04 февруари 2014 г.

Тагове

екстремен туризъм

кулинарни изкушения

семеен туризъм

ски писти

сноуборд

спортни събития

ски почивка

парти дестинация

Забележителности наоколо

Избрани оферти