Начало / Статии / Статии - България

Екскурзии в България през ноември – най-изгодните оферти

Автор

/

Никога не спирайте да опознавате България. Макар есента понякога да е студена и дъждовна, тя може да бъде също и слънчева и цветна като родопска черга.

Вижте кои са най-изгодните екскурзии в България през ноември, открийте дестинацията, която все още не сте посещавали и пълен напред към есенните пътешествия!

Дефиле на младото вино в Пловдив - за 1 ден

Дефиле на младото вино е традиционно за Пловдив събитие, по време на което всяка есен можете да участвате в дегустации на млади български вина. Фестивалът се провежда в някои от къщите в Стария град и на открито. Посетителите имат възможност да опитат младите вина на производители от различни райони на България.

14 ноември, 29 лв. на човек > виж офертата

Троянски манастир и Орешака за 1 ден

Посетете единствения по рода си в България Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства с експозиции от иконопис, керамика, дърворезба, тъкани и народни облекла. Разходете се из село Орешак и Националното изложение на народните и художествени занаяти, на което занаятчии от различни краища демонстрират своето майсторство. Завършете деня с третия по големина манастир в БългарияТроянския.

21 ноември, 29 лв. на човек > виж офертата

Хисаря и Старосел за 1 ден

Районът на Старосел е един от най-богатите на тракийски гробници и храмове в България. Ако все още не сте посещавали гробницата в Старосел, сега е моментът да го направите. Комбинирайте със спокойна разходка в курорта Хисаря, за да се запознаете с останки от друга епоха - римската, включително и прочутата порта Камилите.

28 ноември, 29 лв. на човек > виж офертата

Сопот, Карлово и Калофер за 1 ден

Вероятно от деца не сте посещавали родните места на едни от най-великите българи - Иван Вазов, Христо Ботев и Васил Левски. Разходете се из есенното спокойствие на Сопот, Калофер и Карлово – за припомняне или с децата си.

31 октомври, 32 лв. на човек  > виж офертата

Църногорски манастир и Перник за 1 ден

Църногорският манастир (или Гигински манастир) е едно от 50-те места, които ви предизвикахме да посетите през 2015 г. До него няма обществен транспорт и можете да стигнете единствено с кола или с организирана екскурзия. След това минете на друга вълна - нахлупете миньорска каска и влезте в автентичните минни галерии на Музея на минното дело в Перник.

1 ноември, 17 лв. на човек  > виж офертата

Етъра, Трявна и Боженци за 2 дни

Потопете се в духа на Възрожденска България - дух на родолюбие и свободомислие. Разходете се по калдъръмените улички на Боженци, вижте старите къщи и часовниковата кула на Трявна, опитайте кафето на пясък и се върнете се назад във времето из работилничките на майсторите в Етъра.

14-15 ноември, 95 лв. на човек > виж офертата

27 октомври 2020 г.

Тагове

винен туризъм

идеи за уикенд

културен туризъм

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти