Начало / Статии / Статии - Египет

Хотел Олд Катаракт - където Египет свършва

Автор

/

Асуанският хотел „Олд Катаракт“ се намира край живописния завой на Нил. Агата Кристи била толкова завладяна от този вечен сценарий, че отсяда и пише голяма част от "Смърт край Нил" тук. Когато романът бил филмиран, хотел „Олд Катаракт“ получава лъвския пай.

Хотел Олд Катаракт - Египет

Всичко в него загатва за бракосъчетаване на едуардианска и ориенталска елегантност, магическа атмосфера, която съблазнява Ага Хан ІІІ да прекара медения си месец тук и да се връща отново и отново. Той даже е избрал да бъде погребан тук, а неговият прост мавзолей, едно от най-посещаваните места в града, може да бъде видян от някои от стаите на хотела.

Макар всяка от подновените стаи в първоначалното крило да е хубава, индивидуализираните апартаменти добавят драма и история. Любимият апартамент на Агата Кристи има малък балкон, от който може да се наблюдава залезът в уединение, както и малък кабинет, в който тя е писала романа си за Нил. И като говорим за романсите с Нил, апартаментът „Хиляда и една нощ“ (сега известен като апартамента „Уинстън Чърчил“) ще ви накара да пожелаете да отседнете поне толкова дълго, ако не и повече.

Къде: Хотел „Олд Катаракт“, Асуан: 214 км южно от Луксор, 885 км южно от Кайро.
Най-добро време: март-ноември.

>
06 април 2011 г.

Тагове

пазари

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти