Начало / Статии / Статии - Египет

Марса Алам - нова дестинация за гмуркане в Египет

Автор

/

Някога малко рибарско селище, днес Марса Алам е рай за почитателите на водните спортове, в който посетителите са подбрани - гмуркачи, уиндсърфисти, кайтсърфисти и приключенци, очаровани от кораловите рифове, цветните рибки и красотата на подводния свят.

Марса Алам е дестинация, до която отскоро може да се пътува с чартър от България, а възможностите за настаняване са за всеки вкус и всеки джоб.

Снимка: iStock by Getty Images

Открийте точната почивка в Марса Алам за вас!

Някогашното село днес е модерен курорт с 4- и 5-звездни хотели и с международно летище. Удобството да кацнете директно на дестинацията си, без да се налага да прехвърляте полети или да пътувате с автобус след това, е безценно.

Сред подводните чудеса на Червено море, заради които си струва да видите Марса Алам с очите си, са риба крокодил, октоподи, както и километри коралови рифове с цветни риби. Освен това в района на египетския курорт има многобройни останки от корабокруширали кораби. И цялото това богатство все още е сравнително слабо посещавано от туристи, което означава, че можете да го имате почти само за себе си.

Снимка: iStock by Getty Images

Сред най-популярните места за гмуркане са Елфинстоун (прочут с богатството си от костенурки и коралови риби), Шааб Самадай (известен като Дома на делфините заради големия брой плуващи бозайници тук) и Фюри Шоулс (с прекрасната си коралова градина, компания от делфини и останки от потънали кораби). С лодка можете да стигнете и до рифа на делфините Сатайх, където да плувате рамо до рамо с над 50 делфина, които живеят тук.

Снимка: iStock by Getty Images

На брега ви очакват плажове с перфектен ситен пясък, кристална вода и палми. Заслужава си да отидете и до мангровата гора Ел Кулан, където ще видите как дърветата растат във водата и в часа на отлива корените им се показват над повърхността й.

Ако искате да забъркате стихиите, към водата добавете и пясъка с приключение в пустинята. Можете да вдигнете адреналина си сред пустошта, качени на АТВ, или да се возите на гърба на камила. Пътешествието може да приключи в бедуинско село, където да видите танците на бедуините, да хапнете барбекю и да послушате музика.

Марса Алам се намира на 3-4 часа път от Луксор и от Хургада и е удобна изходна точка за екскурзии. Към подводната красота на Червено море и красотата на пустинята добавете мистиката на останките от великите египетски царства - току-що открихте формулата на перфектното пътешествие!

Вижте оферти за почивка в Марса Алам!

>
14 февруари 2023 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

водни спортове

Забележителности наоколо

Избрани оферти