Начало / Статии / Статии - Сингапур

Истърн енд Ориентъл експрес - бавно пътешествие с влак

Автор

/

С темпо, също толкова бавно и спокойно, колкото животът в местните села кампонг, луксозният „Истърн енд Ориентъл Експрес“ пътува от Сингапур, Градът на лъва, нагоре към Малайския полуостров през исторически каучукови плантации по целия път до Банкок, тайландския неистов Град на ангелите, след което потегля обратно.

Истърн енд Ориентъл експрес, Сингапур

Чайни плантации и пагодите по върховете на хълмовете се редят край вашия прозорец, докато изминавате километър след километър през джунглата, от която лъха на влага. От вагона за наблюдение животът в страната се разкрива като серия красиви снимки: оризища, сред които сноват работливи стопани; рала, теглени от биволи; деца в села от къщи със сламени покриви махат, когато влакът минава покрай тях. Вътре вашата машина на времето на колела е свят на разкош и наслади, малките, но елегантни купета извикват спомена за друга ера, вагон-ресторантите са украсени с китайски лак, малайски мотиви и тайландска коприна, а в тях се сервират изискани евразийски ястия.

След като пропътувате 1900 км за 40 часа, пак ще ви се иска да останете и да повторите цялото романтично и твърде кратко преживяване в обратна посока – дори и само за да поддържате илюзията, че сте във филма Шанхай експрес и Марлене Дитрих се готви да влезе в купето.

Къде: Сингапур
Най-добро време: март-октомври.

>
25 юли 2011 г.

Тагове

екзотика

лукс

любопитно

пътешествие с влак

пътешествия с влак

развлечения

Забележителности наоколо

Избрани оферти