Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Карс Ал Уатан - Президентският дворец на Абу Даби

Автор

/

Отворен за посещения през 2019 г., Президентският дворец в Абу Даби (Каср Ал Уатан или Qasr Al Watan на латиница) е строена в съвремието сграда, която е събрала най-изящното и най-пищното от арабското изкуство от векове насам. Дворецът ще ви разходи из историята на ОАЕ и ще ви разясни как се управлява страната, докато се разхождате из зали, до които до скоро не са имали достъп обикновени хора.

Сградата на Каср Ал Уатан е украсена с повече от 5000 уникални мотива, вдъхновени от естетиката на Близкия изток, а масивните дървени порти са инкрустирани с орнаменти от 23-каратово злато. Основният купол в Голямата зала е с диаметър 37 метра (един от най-големите в света), а в основата му има инсталация от огледални кубове, които създават оптически ефекти и отразяват орнаментите по стените като в сюрреалистичен сън.

Влезте в залата, наречена Духа на сътрудничество - мястото, където се провеждат срещи на високо ниво от лидерите на Обединените Арабски Емирства. Вдигнете глава нагоре, за да се почувствате малки под 12-тонния кристален полилей. Кажете нещо на глас, за да се уверите в специалната му функция - да абсорбира ехото в огромното помещение.

Не пропускайте и библиотеката и Домът на знанието, където се пазят ценни реликви от миналото на емирствата, като реплика на един от първите познати екземпляри на Корана, карта на Арабия от 16-и век, няколковековна енциклопедия с факти и още 50 000 исторически книги.

Ако сте се чудили какви подаръци си разменят държавните глави, колекцията от такива, получени от лидерите на ОАЕ ще ви позволи да добиете представа. Самурайски мечове, килими, маски на соколи, вази, медали са сред любопитните експонати.

Можете да надникнете и в залата на банкети, където височайшите гости на емирите се гощават в съдове от порцелан и кристал и използват сребърни прибори - общо 149 000 броя посуда, специално поръчана за Президентския дворец.

Съвет: Посетете Каср Ал Уатан след залез, за да видите невероятното светлинно и звуково шоу в сградата. Можете да завършите посещението си с вечеря в някой от гурме ресторантите в комплекса.

Официалният уебсайт на двореца е тук.

>>> Вижте и най-добрите ни оферти за пътуване до Абу Даби!>>>

>
12 септември 2019 г.

Тагове

дворци

екзотика

лукс

Забележителности наоколо

Избрани оферти