Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

8 грешки, които туристите правят в Дубай

Автор

/

Дубай е сред топ дестинациите за българските туристи. Ако все пак отивате на екскурзия в Дубай за пръв път, ето няколко грешки, които туристите често допускат.

Кои грешки често допускат туристите в Дубай:

1. Търсят коктейли извън хотелите

Дубай не в изцяло сух режим. Можете да пиете алкохол в хотелите, но не очаквайте да ви сервират вино или водка в ресторантите извън хотелите. Причината е, че лицензът за сервиране на алкохол е толкова скъп, че повечето ресторанти не могат да си го позволят. Ако търсите бар или нощен клуб, почти във всеки хотел има.

2. Посягат да се ръкуват с местните жени

Ако все пак успеете да се срещнете с местни хора, имайте предвид, че ръкуването с мъжете е приемливо, а с жените по-скоро не. Ако подадете ръка на жена, тя може да допре своята до сърцето за поздрав вместо да се ръкува с вас.

3. Очакват да видят местни хора

Местните хора са почти невидими в Дубай. Те живеят зад дебелите стени на своите резиденции и трудно могат да бъдат забелязани по улиците. Хората, които ще срещнете, са работници от съседни държави – индийци, пакистанци, филипинци.

4. Търсят еспресо или арабско кафе на пясък

Еспресо можете да намерите само в хотелите. Излезете ли навън, не можете да намерите нито еспресо, нито това, което познаваме като традиционно арабско кафе на пясък. Повсеместно в Дубай се пие разтворимо кафе.

5. Очакват, че ще се разхождат пеша из Дубай

Дубай не е създаден за пешеходци. Разстоянията, жегата и прахът са три достатъчни причини. За да се придвижите от една част на Дубай в друга, ползвайте метрото, такси, Uber или водно такси (абра). Приятни за разходки са старите пазари – Бур Дубай, Дейра и т.н.

6. Не се пазарят

Макар да изглежда футуристично, Дубай си е арабска страна, в която пазаренето е част от пазаруването. Пазарете се не само на традиционните пазари, а и когато купувате злато или пазарувате дрехи в мола.

7. Целуват се на публично място

Няма проблем да си разменяте интимности в хотела, но не го правете на публично място. Допустимо е двойките да се държат за ръка, както и да се целуват по бузата. Не е прието обаче да се целуват уста в уста.

8. Забравят, че уикендът тук е в петък и събота

В петък доста от обектите не работят по време на сутрешната молитва, дори градският транспорт не тръгва преди 13 часа. След това обаче навсякъде става доста пренаселено, тъй като официално сте влезли в уикенда. Дори моловете и магазините работят с един час повече вечер.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дубай!

Виж още: 

Почивка в Египет

Почивка в Тунис

Почивка в Мароко

>
15 декември 2020 г.

Тагове

лукс

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти