Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Хотел Бурж ал Араб - кралицата на Арабия

Автор

/

56-етажният [28 етажа с двойна височина] „Бурж ал Араб“ („Арабската кула“) е един от най-високите хотели в света, оформен като извитото платно на традиционно арабско дхоу и извисяващ се над Арабския залив върху своя изкуствен остров, един поклон на мореплавателните традиции на Дубай.

Петродоларите, платени за петгодишното изграждане на това техническо и инженерно чудо, което при завършването си през 1999 г. незабавно се превърна в иконата на малкия, но самоуверен Дубай, най-прогресивното, агресивно и динамично от седемте шейхства на ОАЕ – един вид арабски Хонконг, с усета за дизайн на Маями и блясъка на Лас Вегас.

Замислен да глези и смайва баснословно богати шейхове и преситени шефове на международни компании, Бурж ал Араб е прохладен оазис с неизмерим лукс, една част Джеймс Бонд и една част Холивуд от славните си дни.

Бурж ал Араб прави върховно впечатление от момента, в който влезете в неговото централно преддверие (най-високото в света с неговите 183 метра) до мига, в който се качите на луксозната подводница, която ще ви отведе в рибния ресторант със стъклени стени, потопен под нивото на залива. Рядък многоцветен мрамор и 1980 м2 22-каратови златни листа красят този символ на Нова Арабия.

Неговите огромни двойни апартаменти (други няма) са едни от най-големите и най-пищните в света, оборудвани с последна дума на техниката и с личен иконом, който да ви показва как работи всичко това. Върхът на всичко са двата Кралски апартамента – мезонети по 252 м2, със свои собствени киносалони, зали за срещи, банкетни зали и частен асансьор. Те могат да бъдат ваши за едни хубави 7000 долара на нощ.

Къде: Jumeira Beach Rd., 15 км южно от Дубай.
Най-добро време: декември-март, когато горещината е попоносима; петък сутрин за надбягванията с камили.

Виж актуалните оферти за пътуване до Дубай!

Виж още:

Екскурзия в Абу Дабу

Екскурзия в Мароко

Екскурзия в Йордания

>
13 юли 2015 г.

Тагове

архитектура

екзотика

лукс

романтика

хотел Бурж ал Араб

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти