Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Защо Дубай трябва да е следващата ви дестинация?

Автор

/

За много дестинации може да се каже, че заслужават да са следващи в списъка ви с мечтани пътешествия, но Дубай има няколко много сериозни предимства, при това точно сега, на границата между есента и зимата.

Вижте защо да се отправите към Дубай точно сега и какво непременно да видите и направите, докато сте там. Планирайте пътуването си за есента или зимата, за да съберете слънце в дъждовните мрачни дни или пък резервирайте пътуване до Дубай за Нова година, за да посрещнете 2023-ра на едно от най-футуристичните места в света.

Снимка: iStock by Getty Images

Купища нови атракции

Музей на бъдещето - Снимка: iStock by Getty Images

Неслучайно наричат Дубай “Страната на чудесата” - емирството никога не спи и винаги се стреми да надмине себе си и всички останали. Въпреки пандемията през последните месеци в Дубай отвориха врати редица нови атракции - от музей на восъчните фигури “Мадам Тюсо” до Музей на бъдещето, Театър на дигиталното изкуство и геймърският рай “Арена Геймс”.

Специално споменаване заслужава виенското колело “Аин Дубай”, което постави рекорд на Гинес с размерите си.

Прочетете подробности за това какво ново да видите в Дубай

Прочетете статии за забележителности в Дубай!

Времето става приятно

От май до септември дневните температури в Дубай могат да надминат 40 градуса, а тъй като се намирате в бетонен град (или в пустинята) те могат да се усещат като много повече, особено ако сте с маска на лицето, която в момента в Дубай е задължителна и на открито, и на закрито.

От октомври нататък температурите стават поносими и не е нужно през деня постоянно да се криете на хладно в климатизираните молове и атракции на емирството.

Сравнително лесно минаване на границата

Влизането на територията на емирство Дубай става с отрицателен PCR тест за неваксинирани, сертификат за пълна ваксинация или сертификат за прекарано заболяване издаден  от оторизиран орган (с QR код). В самия Дубай на повечето места се влиза свободно, като само на отделни места и по преценка на собствениците на заведения или организаторите на събития може да се изисква допълнителен PCR или ваксинационен сертификат. Към момента това не се практикува почти никъде.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Дубай!

>
11 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти