Начало / Статии / Статии - България

Креативната палатка, която виси във въздуха

Автор

/

Всеки, който обича да разпъва палатка сред природата, се е сблъсквал с кални, каменисти, опасни или просто крайно неподходящи терени. Но ако имахте палатка, която може да виси във въздуха, нямаше да имате никакви проблеми с това, нали?

Ентусиастите от Tentsile са решили да се преборят с този проблем и по подобие на детските "къщички на дърво" са реализирали доста по-амбициозен план – палатка, опъната във въздуха.

Всъщност от години алпинистите използват висящи палатки и нощуват в тях на отвесни скали на няколкостотин метра над земята. Тук обаче технологията е по-проста - опъвате няколко въжета, затягате ги около няколко дървета и в средата увисва вашата палатка.

Как се качвате ли? По въжена стълбичка, която води до малък процеп в центъра на висящата палатка.

Иновативността на идеята е безспорна, въпреки че малко ще се клати и някои хора ще имат усещането, че губят почва под краката си (и може би ще са прави). И все пак - по-добре е да се рееш във въздуха, отколкото цяла нощ незабелязан остър камък да те ръби в ребрата.

И след като вече е ясно как ще къмпингуваме в гората, то най-вероятно за същия модел, предназначен за ползване на плажа, ще трябва да почакаме до изобретяването на антигравитационен механизъм.

Приятно къмпингуване!  

29 март 2017 г.

Тагове

къмпинг

палатка

иновации

Забележителности наоколо

Избрани оферти