Начало / Статии / Статии - България

Креативната палатка, която виси във въздуха

Автор

/

Всеки, който обича да разпъва палатка сред природата, се е сблъсквал с кални, каменисти, опасни или просто крайно неподходящи терени. Но ако имахте палатка, която може да виси във въздуха, нямаше да имате никакви проблеми с това, нали?

Ентусиастите от Tentsile са решили да се преборят с този проблем и по подобие на детските "къщички на дърво" са реализирали доста по-амбициозен план – палатка, опъната във въздуха.

Всъщност от години алпинистите използват висящи палатки и нощуват в тях на отвесни скали на няколкостотин метра над земята. Тук обаче технологията е по-проста - опъвате няколко въжета, затягате ги около няколко дървета и в средата увисва вашата палатка.

Как се качвате ли? По въжена стълбичка, която води до малък процеп в центъра на висящата палатка.

Иновативността на идеята е безспорна, въпреки че малко ще се клати и някои хора ще имат усещането, че губят почва под краката си (и може би ще са прави). И все пак - по-добре е да се рееш във въздуха, отколкото цяла нощ незабелязан остър камък да те ръби в ребрата.

И след като вече е ясно как ще къмпингуваме в гората, то най-вероятно за същия модел, предназначен за ползване на плажа, ще трябва да почакаме до изобретяването на антигравитационен механизъм.

Приятно къмпингуване!  

>
29 март 2017 г.

Тагове

къмпинг

палатка

иновации

Забележителности наоколо

Избрани оферти