Начало / Статии / Статии - България

Идеи за подарък за чужденец, който си има всичко

Автор

/

Ако ви се налага да измислите какво да подарите на чужденец, особено на такъв, който си има всичко, може и да го закъсате откъм идеи. Независимо дали отивате на гости в чужбина или ще посрещате чужденец в България, събрали сме няколко идеи за подаръци, които носят духа на България, оригинални са и не изискват огромен бюджет.

Ето ги нашите идеи какво да подарите на чужденец:

Музика от България

Колкото и да си има всичко, чужденецът ще има нужда от познавач на местната култура, за да открие музиката, която да се превърне в саундтрак на пътуванията му из страната. Според натурата на човека можете да изберете диск с етно, поп, рок, фолк...

Пътеводител за България

Така подарявате не предмет, а планове за бъдещи пътувания. Изберете пътеводител на английски с красиви илюстрации. Ако вместо стандартните книги, които препоръчват ПловдивВелико ТърновоКопривщицаБанско, вземете пътеводител с малко познати места в България, ще направите подаръка специален, като споделена тайна, която само местните знаят. Най-доброто, на което сме попадали, е „50 secret places to discover in Bulgaria“.

Танц от България

Тук не говорим за концерт на народен ансамбъл. Подарете урок по народни танци за начинаещи на своя любим чужденец. Може да се чуди накъде да мята крака, но поне право хоро ще усвои. В най-добрия случай след това ще го заведете на сватба, за да се упражнява.

Преживяване в България

Все още (или пък вече?...) има преживявания, свързани с България, които могат да накарат човек да почувства страната ни в ръцете си, с небцето си, по уханието... Май и юни подарете разходка из розоварна или бране на рози (Внимание! Става се преди изгрев!), целогодишно – дегустация във винарна, от януари до март – посещение на кукерски фестивал, на Цветница, Димитровден и други празници – посещение в Етъра, където гостите участват в традициите.

>
07 юни 2016 г.

Тагове

идеи за уикенд

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти