Начало / Статии / Статии - Мароко

Ла Газел Д’ор - сочно, уединено убежище

Автор

/


Заслужено прочут като едно от най-изключителните и разкошни места за отдих в уединение в Северна Африка, този бивш ловен лагер е обкръжен от свой собствен оазис посред пустинята.

„Ла Газел Д’ор“, Агадир, Тарудант, Мароко

Сред жасмин, розови храсти, лилии и хибискус са сгушени трийсет покрити с цветя каменни Сахаракъщички върху 120 декара площ. Отвъд тях се простира цитрусова плантация, пълна с чепати маслинови дървета. След нея е пустинята, а на хоризонта се виждат покритите със сняг Атласки планини. Има и конюшня с жребци и кобили, които са за езда по залез, но повечето от заможните британски и френски гости се отдават на лукса да не правят нищо.

Една прочута блок маса край басейна с безброй марокански салати и специалитети привлича посетители и извън гостите на хотела. Банкетната зала е разкошно мавърско, подобно на шатра пространство, където мароканско-европейска вечеря от пет ястия бива сервирана от грациозни сервитьори, екзотично облечени, сякаш за някакво кралско пиршество.

Хотелът е на десет минути път с кола от древния пазарен град Тарудант, някога достатъчно великолепен, за да бъде наричан „Малкият Маракеш. Скрит зад 6 км червени назъбени 6-метрови стени, градът има един превъзходен пазар на открито за оживен пазарлък и купуване на разни дрънкулки.

Къде: 1 час от Агадир, Тарудант, Мароко
Най-добро време: отворен от средата на септември до средата на юли

>
01 март 2012 г.

Тагове

екзотика

любопитно

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти