Начало / Статии / Статии - Мароко

Време за Мароко: почивка на море или обиколка на Сахара?

Автор

/

Внесете арабска екзотика в лятото си или удължете топлия сезон чак до октомври, като запазите своето място за екскурзия или почивка в Мароко тази година.

Снимка: iStock by Getty Images

Защо Мароко: една от малкото достъпни екзотични дестинации в момента, където имате достъп и до пустиня, и до океан, и до планини

Кога: От края на юли до края на октомври

Пътешествието може да е лежерно или приключенско - изберете плажна почивка в най-известния морски курорт в Мароко, Агадир, или обиколка на Сахара.

На плаж в Агадир

Снимка: iStock by Getty Images

Агадир е един необикновен марокански град и най-популярният плажен курорт в страната. Агадир е забързан, модерен и с европейска атмосфера. Има 10 км плажна ивица със златист ситен пясък и редица закътани плажчета, до които се стига лесно.

Вижте подробна оферта за почивка в Агадир, Мароко!

Агадир е също отлично място за сърф – има няколко сърф училища и места, откъдето да наемете екипировка. Ако обичате шумни пазари, отидете до рибния пазар, пазара за бижута или пазара Сук ел Хад, където ще намерите от пиле мляко.

Дори и да сте дошли само да пробвате мароканските плажове, можете да разширите периметъра и да се запишете на еднодневни екскурзии. Вижте Маракеш, навлезте в Атласките планини. Пустинята също не е далеч. Пробвайте сандбординг и яздене на камили или нощувайте в бедуински лагер - вижте грандиозния залез над пясъчните дюни и опитайте да преброите милионите звезди в нощното небе над пустинята.

Цените за 7 нощувки започват от 993 лева с включен директен полет от София.

Обиколка на Сахара

Снимка: iStock by Getty Images

Можете да използвате Агадир и като отправна точка за едноседмична обиколка из някои от най-изумителните градове и скрити села в пустинята Сахара и да опознаете една страна на Мароко, която повечето туристи не виждат.

Вижте подробна оферта за обиколка на Сахара в Мароко!

Ще видите градчето Тарудан (наричат го “Малкия Маракеш”), известния с производството на шафран Талиуин, невероятния Уарзазат, оазиси с финикови палми, берберски села, скали с изумително запазени вкаменелости в тях, каньон с издигащи се на над 300 метра скали, магическия Маракеш, както и снимачните площадки на редица холивудски продукции като “Мумията”, “Гладиатор” и други.

Цените за 7 нощувки започват от 1474 лева с включен директен полет от София.

Колко горещо е в Мароко през лятото?

Макар мнозина да си представят лятото в Мароко като изпепеляващо горещо, месеците от края на юли до края на октомври са едни от най-подходящите за плаж и обиколка на страната.

През деня температурите в Агадир са между между 25 и 30 градуса, а валежи няма.

Вижте актуални оферти за пътуване до Мароко! 

>
12 септември 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти