Начало / Статии / Статии - Мароко

„Якут“ - ухажване на небцето

Автор

/

Великият майстор готвач Пол Бокюз веднъж заявил: „Има само три кухни в света: френската, китайската и мароканската“. И не непременно в този ред, мисли си човек след вечеря в „Якут“.

Ресторант Якут - Мароко

Дълбоко в сърцето на стария квартал, през масивната, неотбелязана врата на един пищен 200-годишен дом, посетителите прекосяват килими, осеяни с цвят от рози, за да влязат в зали, които са почти толкова романтични, със стотици трепкащи свещи, с плочки и мозайки, както и камини. Във въздуха се носи аромат на жасмин и нежната музика на цитра.

„Якут“, което означава „сапфир“ на арабски, създава визуален мизансцен, който омагьосва всички сетива. Прехласнатите гости са запленени до пристигането на едно пиршество (без меню), напомнящо за древни кервани и чуждите народи, които са оформили мароканската история и храна.

Огромното разнообразие показва широтата на традиционната мароканска кухня, но даже един прост кускус удивлява. Оттеглете се във великолепния, облицован с плочки, красиво осветен вътрешен двор за ментов чай след вечерята и десерти, по-сладки от мед, сервирани край изумителен фонтан и един тесен басейн.

Къде: Ресторант "Якут", в стария квартал на Маракеш.

>
21 март 2011 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

Забележителности наоколо

Избрани оферти