Начало / Статии / Статии - Мароко

Хотел "Ла Мамуниа" - оазис на лукса

Автор

/

Когато Труман Капоти съветва, „Преди да идеш в Маракеш, увери се, че си казал сбогом на всички приятели, и изтегли спестяванията си от банката“, той трябва да е имал резервация за „Ла Мамуниа“.

Хотел

Това е един от най-специалните в Мароко (и Северна Африка) хотели, перлата в короната на нейните екзотични хотели. Построен през 20-те години на ХХ в. върху таченото място на един султански дворец сред древните стени на стария град, той е любопитна смесица от ар деко и традиционна мароканска архитектура.

Оригиналните градини, създадени през ХVІ в., все още са поддържани – 145 ароматични декара портокалови, лимонови и бананови дървета, палми, мимози, рози, жасмин и старинни градински стени, покрити с бугенвилии.

Ако наистина сте изтеглили спестяванията си от банката, можете да отседнете в любимия апартамент на Уинстън Чърчил, който е с изглед към града и неговите джамии. Посветен на големия държавник, той е декориран с някои от маслените картини на Чърчил, изобразяващи същите тези градини. Но ако искате да се почувствате като паша, чийто палат се е издигал някога тук, помолете за Мароканския апартамент за пълния ефект от екзотичната местна атмосфера.

Която и стая да изберете, вечеряйте в „Льо Марокен“, хотелския традиционен ресторант и един от най-добрите в града, може би и в страната. Терасата на открито ви потапя в звуците на фонтани и птици, докато ароматът от градината се смесва с подправките върху вашето небце.

Къде: Хотел "Ла Мамуниа", на 10 минути от летището на Маракеш
Най-добро време: март-май, октомври и края на декември-началото на януари.

>
05 януари 2011 г.

Тагове

екзотика

лукс

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти