Начало / Статии / Статии - Мароко

Агадир – на плаж в Мароко

Автор

/

Агадир е една от онези мечтани дестинации по света, която обещава минимум 300 слънчеви дни в годината, 10-километров плаж и екзотични околности, където да попиете от цветната култура на Мароко.

Ако трябва да съберем същността на Агадир в едно изречение, то би звучало така: „Отличен плаж, пустинята Сахара, Атласките планини, закътани плажчета, до които се стига лесно, няколко национални парка и съвременен марокански град“.

Агадир се различава от останалите марокански класики – Маракеш, Казабланка, Фес – и по архитектурата си, и по населението си, предимно бербери, което е изключително толерантно. Лятно време е около 25-27 градуса, зимата – около 20. Освен плаж, Агадир има и пристанище, в което непрекъснато е оживено и пълно с интересни хора.

Качете се на старата казба (крепост) за панорамна гледка. За съжаление, голяма част от нея е разрушена по време на земетресение през 1960 г. Въпреки това си заслужава да отидете там, защото от височината на форта се разкрива чудесна панорама към новия град, залива и пристанището. Препоръчваме да сте тук по залез. Стига се с такси, автобус или може да наемете мотопед.

Не пропускайте да си отделите време за спокойна разходка по крайбрежието. Вечер ще е по-малко спокойна, но заедно с местните можете да седнете в бар, да слушате музика на живо или да наблюдавате улични представления.

Посетете малкия зоопарк Vallée des Oiseaux с птици и бозайници от цял свят. Вход свободен.

Агадир е отлично място за сърф – има няколко сърф училища и места, откъдето да наемете екипировка.

Ако обичате шумни пазари, отидете до пазара за риба, пазара за бижута или пазара Сук ел Хад, където ще намерите от пиле мляко.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Мароко!

Виж още: 

Почивка в Коста дел Сол

Почивка в Тунис

Почивка в Египет

>
09 юни 2023 г.

Тагове

екзотика

крепости

летен туризъм

плажове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти