Начало / Статии / Статии - Мароко

Поход през високите Атласки планини - култури и гледки, недокоснати от времето

Автор

/

Мароканците вярват, че от високата част на Атласките планини можете да докоснете небето, без да напускате земята.

Тази величествена, често покрита със сняг планинска верига може да бъде наблюдавана от различни гледни точки в и около Маракеш, а нейната красота е поразителна, независимо дали я гледате отдалеч, или отблизо. Именно тук Джон Хюстън снима спиращите дъха „тибетски“ серии на Мъжът, който искаше да бъде крал.

Сравнително плоският терен може да се редува с по-предизвикателен трекинг на средна височина около 3900 м, в зависимост от качествата на индивидуалните туристи или на водените от бербери групи, организирани от американската фирма „Сара Турс“. Собственост на един роден в Мароко жител на Атласките планини, който от двайсет години организира марокански експедиции, „Сара Турс“ познава територията си: „от високите зъбери и сипеи на Тубкал до кедровите гори на Михлефен и дълбоките клисури и карстове на долината Мгун“.

Сред най-високите върхове на Атлас се движите през безбрежни панорами, недокоснати от модерните времена. Обещанието за контакт с непроменилите се планинци бербери и маври – овчари, номади, жители на затънтени села – само прави експедицията още по-вълнуваща.
 

Къде: МаракешМароко

Кога: март - октомври

>
27 юни 2012 г.

Тагове

екстремен туризъм

летен туризъм

планини

трекинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти