Начало / Статии / Статии - Италия

Миланската Ла Скала - любим оперен театър

Автор

/

Оперен театър


7 декември е нощта на откриването на „Ла Скала“ (Teatro Alla Scala), и цяло Милано е тук, издокарано с най-хубавите си дрехи: заможна, страстна и капризна публика, чието поведение и облекло са толкова театрални, колкото и играната на сцената опера. След 1000 дни усилен и старателен ремонт, най-прочутият оперен театър в света отново отвори врати през 2004 г., спечелвайки удивлението и сърдечното одобрение на мнозина, безспорната звезда в нощта на повторното си откриване.

Проектиран от Джузепе Пиермарини и отворен за първи път през 1778 г., акцентите в сегашния му основен ремонт на стойност 78 милиона долара, са изключителната акустика (вече смятана за една от най-съвършените в света) и драстичните подобрения зад кулисите, днес витрина на технологията на ХХІ в. Все пак това е мястото, където са били премиерите на Отело и Фалстаф от Верди, Турандот от Пучини и Норма от Белини. Мария Калас е пяла тук повече, отколкото където и да било другаде.

Задължително място за посещение за всички любители на операта е включеният в ремонта интимен Музео ала Скала, пълен с паметни вещи, включително много изложби, свързани с Верди. Той също бе наново открит на своето оригинално място (входът е откъм Ларго Гирингели) и отрази скорошното напускане на световноизвестния главен диригент Рикардо Мути.

Миланската „Ла Скала“
Къде: Via Filodrammatici 2, Милано, Италия
Кога: оперният сезон е от 7 декември-юли; през другите месеци – балет и концерти.

Виж актуалните оферти за Милано!

Виж още:

Екскурзия в Рим

Екскурзия в Неапол

Екскурзия - Верона

>
06 август 2010 г.

Тагове

опери

Забележителности наоколо

Избрани оферти