Начало / Статии / Статии - Италия

Боромеовите острови - миниатюрен архипелаг в съвършено като картинка езеро

Автор

/

Старовремският хотел, където трагичният герой на Хемингуей от Първата световна война Фредерик Хенри си определя срещи със своята богиня Катрин Баркли в Сбогом на оръжията, все още се извисява над бреговете на Лаго Маджоре, в една среда, която става все по-прелестна с времето.

Боромейските острови, Стреза, Ломбардия, Италия

Огромният „Грандхотел е дез Ил Бороме“ от ХІХ в. е толкова романтичен и великолепен, колкото в дните на младия американски войник, а лоби-барът все още сервира едно силно хемингуеевско мартини, за да помогне на гостите да навлязат в състоянието „замаян от любов“.

Дори само гледките стигат, за да осигурят известен лек световъртеж: питайте за някоя от стаите към езерото за един безценен изглед над 65-километровата водна шир към заснежените Швейцарски Алпи и надзърване към четирите Боромеови острова.

Мъничките, но легендарни острови са наречени по името на една ломбардска фамилия, която ги владее от ХІІ в. На тях има два барокови двореца, малко рибарско селище и две разкошни градини, чиито пролетни изложби на рододендрони, камелии, азалии, с пауни и златни фазани между тях, са световноизвестни.

„Какво можем да кажем за Лаго Маджоре и за Боромеовите острови – пише Стендал, – освен да съжалим хората, които не са обезумели по тях?“

Къде: Стреза,  82 км североизточно от Милано, Ломбардия, Италия
Най-добро време: цветята цъфтят от март (камелиите) до края на май (азалии и рододендрони);
 

>
16 март 2012 г.

Тагове

езера

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти