Начало / Статии / Статии - Италия

Шопинг в Милано – всичко, което трябва да знаете

Автор

/

Шопинг в Милано е класика – дори и да не сте модни диктатори, дори и да не сте дошли специално за това в италианската столица на модата и дизайна. Ето няколко полезни съвети за пазаруване в Милано.

         Снимка: Dimitry B.

Основно понятие, което трябва да научите, е „Златният четириъгълник“ - това е четириъгълник северно от катедралата Дуомо, образуван от улиците Монтенаполеоне, Дела Спига, Боргоспесо и Сант Андреа. Това е мястото, където всички модни къщи имат маркови магазини. Тук ще откриете още мебелни салони, дизайнерски ателиета, изискани бижута. Сякаш целият район блести отдалеч – и дори и да нямате намерение да купувате, можете да се разходите и да разгледате.

В самия център на Милано, до катедралата Дуомо се намира покритият търговски център Галерия Виторио Мануеле, в който ще откриете магазини от най-висок клас, поместени в дворец от XIX в. със стъклен покрив и впечатляващи мозайки.

       Снимка: Bruno Cordioli

Големите разпродажби в Милано са два пъти годишно - през зимата – януари (обикновено още от 2-3-ти) и февруари, и през лятото – юли и август. Някои от магазините затварят за кратко по обед, а в събота затварят по-рано. Някои не работят в неделя – имайте го предвид, докато подготвяте програмата си. Големите молове са с по-дълго работно време. В тях обаче ще видите марките, които познавате и от българския пазар. Въпреки това в периода на разпродажби цените могат да са по-ниски от тези в магазините на същите марки у нас. Цените на разпродажби в Милано падат с от 30 до 70%.

Не чак толкова луксозни са магазините по улиците Виторио Емануеле, Буенос Айрес, Торино и Порта Тичинезе. Улица "Буенос Айрес" е една от най-дългите в Европа и по нея можете да прекарате буквално часове.

         Снимка: darkensiva

Освен с луксозните бутици и големите молове в центъра, Милано е известен с аутлетите си. Можете да откриете такива както в околните градчета, така и в самия Милано. До отдалечените аутлет центрове обикновено има организиран транспорт с автобус, който ви взема сутрин от Милано и ви връща следобед обратно. Тези аутлети са истински шопинг села с куп други забавления освен магазините.

Посетете McArthur Glen Shopping City в Серавале Скривия, Fidenza Village в град Фиденца, Vicolungo The Style Outlets във Виколунго или Fox Town в Швейцария, на около 50 км от Милано. В самия град пък можете да посетите City Outlet, в който магазини имат много от най-големите спортни марки.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Милано!

02 февруари 2015 г.

Тагове

гастрономия

идеи за уикенд

кулинарни изкушения

лукс

любопитно

мода

романтични градове

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН