Начало / Статии / Статии - Италия

Шопинг в Милано – всичко, което трябва да знаете

Автор

/

Шопинг в Милано е класика – дори и да не сте модни диктатори, дори и да не сте дошли специално за това в италианската столица на модата и дизайна. Ето няколко полезни съвети за пазаруване в Милано.

         Снимка: Dimitry B.

Основно понятие, което трябва да научите, е „Златният четириъгълник“ - това е четириъгълник северно от катедралата Дуомо, образуван от улиците Монтенаполеоне, Дела Спига, Боргоспесо и Сант Андреа. Това е мястото, където всички модни къщи имат маркови магазини. Тук ще откриете още мебелни салони, дизайнерски ателиета, изискани бижута. Сякаш целият район блести отдалеч – и дори и да нямате намерение да купувате, можете да се разходите и да разгледате.

В самия център на Милано, до катедралата Дуомо се намира покритият търговски център Галерия Виторио Мануеле, в който ще откриете магазини от най-висок клас, поместени в дворец от XIX в. със стъклен покрив и впечатляващи мозайки.

       Снимка: Bruno Cordioli

Големите разпродажби в Милано са два пъти годишно - през зимата – януари (обикновено още от 2-3-ти) и февруари, и през лятото – юли и август. Някои от магазините затварят за кратко по обед, а в събота затварят по-рано. Някои не работят в неделя – имайте го предвид, докато подготвяте програмата си. Големите молове са с по-дълго работно време. В тях обаче ще видите марките, които познавате и от българския пазар. Въпреки това в периода на разпродажби цените могат да са по-ниски от тези в магазините на същите марки у нас. Цените на разпродажби в Милано падат с от 30 до 70%.

Не чак толкова луксозни са магазините по улиците Виторио Емануеле, Буенос Айрес, Торино и Порта Тичинезе. Улица "Буенос Айрес" е една от най-дългите в Европа и по нея можете да прекарате буквално часове.

         Снимка: darkensiva

Освен с луксозните бутици и големите молове в центъра, Милано е известен с аутлетите си. Можете да откриете такива както в околните градчета, така и в самия Милано. До отдалечените аутлет центрове обикновено има организиран транспорт с автобус, който ви взема сутрин от Милано и ви връща следобед обратно. Тези аутлети са истински шопинг села с куп други забавления освен магазините.

Посетете McArthur Glen Shopping City в Серавале Скривия, Fidenza Village в град Фиденца, Vicolungo The Style Outlets във Виколунго или Fox Town в Швейцария, на около 50 км от Милано. В самия град пък можете да посетите City Outlet, в който магазини имат много от най-големите спортни марки.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Милано!

>
02 февруари 2015 г.

Тагове

гастрономия

идеи за уикенд

кулинарни изкушения

лукс

любопитно

мода

романтични градове

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти