Начало / Статии / Статии - Португалия

Обиколни екскурзии за любопитни и активни туристи - 10 идеи

Автор

/

Не обичаш да се застояваш на едно място. Пътуването за теб е разнообразие, динамика, нови пейзажи и нови хора. Обичаш да се потапяш изцяло в атмосферата на новите места, на които попадаш. 

Ако това си ти, едва ли ще те видим да почиваш 14 дни в един и същи хотел, в един и същи град. Затова пък можем да те засечем на обиколна екскурзия, в която седмица или две сменяш град след град и откриваш вкусове, аромати и нови приятели.

1. Баварски замъци, малко Италия и пещерата Сваровски

Една вълнуваща разходка из класически европейски дестинации - малко баварски замъци в Германия, малко Италия за разкош и невероятната пещера Сваровски в Австрия (ако не сте чували за нея, очаквайте да видите кристално дърво, изработено от Александър Маккуин, зебри, потропващи с рубинени пантофи и най-големият кристал в света, който тежи 62 кг). 

2. Испания, Португалия и Мароко

Много на запад и на юг е посоката, в която обичаме да отлитаме в търсене на топло време, невероятна храна, фадо и фламенко… Португалия и Испания са сред най-любимите дестинации на туристите от цял свят - или вече го знаеш, или ще се убедиш. А добавим ли екзотична щипка Мароко към маршрута, то слънчевото настроение е в кърпа вързано!

3. Сицилия от А до Я

Сицилия спокойно може да обяви независимост - толкова е различна от останалата част от Италия и в същото време притежава толкова много прекрасности, които все ни теглят натам. Потегли на вълнуващо пътешествие из целия остров в търсене на перфектното парченце шоколад, съвършения вкус сладолед или плажа, на който би се преместил веднъж и завинаги. Плюсът е, че се лети директно до Катания, което ти спестява досадното прекачване по самолети. 

4. Имперските градове на Мароко

За мнозина Мароко е входната врата за Африка - в цветния килим на страната са втъкани нишки арабско, африканско, испанско, берберско, а резултатът е неповторим. 

5. Обиколка на класическа Испания

Някои от любимите акценти на Испания, събрани в едноседмична обиколка. Датите на пътуването са съобразени с почивните дни около 1 май и 6 май.

6. Испания, Франция и Италия (с бонус Монако)

Най-силните акценти на този обиколен маршрут са Френската и Лигурската ривиера (ах…), Барселона, Коста Брава и приказните Венеция с островите Мурано и Бурано. По пътя ще добавите още една държава в списъка си посетени на картата на Европа - миниатюрната Монако. 

7. Италианска идилия из Тоскана (с бонус Рим и Чинкуе Тере)

Италия си има региони, които са станали легендарни - Тоскана е един от тях. Италия си има градове, които са станали легендарни - Рим е един от тях. Италия си има маршрути, които са станали легендарни - Чинкуе Тере е един от тях.

8. Южняшки италиански уют в Пулия и Кампания

Може би вече сте виждали снимки от скалния град на Матера? Или от приказните каменни къщички в Алберобело, сякаш създадени за елфи? Чели сте за изумителната съдба на Помпей? Време е да видите всичко това с очите си. 

9. Северна Италия и Швейцария 

Разходете се из някои от най-очарователните градове на Швейцария, а след това минете на малко по-южняшка вълна в Северна Италия (която, междувпрочем, прилича доста повече на част от Швейцария, отколкото на част от Италия). 

10. Обиколка на класическа Италия

Едно чудесно начало, ако никога не сте били в Италия и искате да добиете обща представа за страната. Тази обиколка ще ви даде възможност да си набележите любими места, където да се върнете и да останете повече.

Вижте актуални оферти за пътуване до Италия!

>
12 януари 2023 г.

Тагове

европа

романтика

семеен туризъм

забавления за деца

обиколни екскурзии

Забележителности наоколо

Избрани оферти