Начало / Статии / Статии - Португалия

Традиционна фадо вечер в Португалия

Автор

/

Много са причините, които ще ви доведат в Португалия, на другия слънчев край на Европа. Една от тях несъмнено е местната кухня – разновидност на средиземноморската кухня, в която ще се влюбите. Но страната има и още нещо, с което се гордее – фадото. Тази легендарна музика е включена в списъка с нематериално наследство на ЮНЕСКО като нещо ,което трябва да се съхрани за поколенията.

          Снимка: Pedro Ribeiro Simоes

Какво представлява фадо вечерта?

Макар фадото да проихожда от Лисабон, този музикален стил се разпространява из цяла Португалия. Фадо песните разказват трагични истории – за морето, за изгубена любов, за живота на бедните хора. Едно от местата, където и до днес можете да чуете автентично фадо, остава квартал Алфама в Лисабон.

Там има много фадо ресторанти, където можете да се насладите на местната кухня, докато слушате. На певиците акомпанират 12-струнна китара и виола. Докато слушате, ще изпитате и радост, и тъга, а в края на изпълнението често в тези ресторанти гостите са поканени да потанцуват местни танци.  Видеото ще ви въведе в света на традиционната фадо музика:

 

>
07 ноември 2013 г.

Тагове

кулинарен туризъм

кулинарни изкушения

културен туризъм

музика

ресторанти

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти