Начало / Статии / Статии - Португалия

Синтра - летен курорт на португалските крале

Автор

/

Лорд Байрон вече бил видял голяма част от Европа, когато пише на майка си от Синтра, наричайки го „може би най-възхитителното селище в Европа“.

Днес същият прохладен, мек климат и градинска среда, които го правят любима лятна резиденция за португалските крале повече от 500 години, осигуряват на градските жители и на туристите идилично убежище от горещината и блъсканицата на Лисабон.

Издигащи се на най-високо място са приковаващите вниманието руини от мавърска крепост от VІІІ в., Кащелу душ Моуруш, с райски изгледи към морето.

Отседнете в един своеобразен замък, Паласиу де Сетеайш, сънлив дворец от ХVІІІ в., построен от холандския консул в Португалия, от който се откриват гледки към лозя и портокалови горички до морската мъгла. Общите помещения и някои от по-старите стаи за гости са украсени с антики: златолистни и кристални полилеи красят високите тавани на балната зала. Името Сетеайш означава седемте въздишки, които, казват, били реакцията спрямо мирния договор, подписан тук по време на Наполеоновите войни – реакция, споделяна от много гости днес, очаровани от магията на замъка.

Къде: 29 км северозападно от Лисабон, Португалия
Най-добро време: април-май и август-септември

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Синтра!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Синтра!

>
23 август 2023 г.

Тагове

романтични градове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти