Начало / Статии / Статии - Португалия

Назаре – сърф на края на Европа

Автор

/

Това рибарско селце на брега на Атлантическия океан едва ли щеше да е толкова прочуто по света, ако тук не беше регистрирана най-голямата вълна, върху която е карал сърфист. Брегът край Назаре привлича търсачи на силни усещания от цял свят. И не само тях.

Nazare from ENCYCLOPEDIA of SURFING videos on Vimeo.

Тесните калдъръмени улички се спускат към плажа с гъсто наредени чадъри през лятото. Плажът често влиза в класациите на най-добрите в Португалия. Назаре е и една от най-популярните дестинации за посрещане на Нова година от португалците. А правилото е отдавна известно – отидете там, където ходят местните.

В центъра на Назаре рибни ресторантчета се борят за вниманието на посетителите, а облечени в традиционни носии жени, предлагащи стаи за нощувки, не са необичайна гледка.

Всъщност в миналото градчето се рекламира с традиционните носии на рибарите и техните жени – седем слоя фланели, забрадки и бродирани в ярки цветове престилки.

За по-различна гледка, вземете въжената железница до Промонторио ду Ситио – от върха се разкрива красива панорама с брега и скалите.

Самият град носи името на библейския Назарет от четвърти век, а за статуята на Богородица в църквата Носа Сеньора се носи легенда, че е изработена от самия Йосиф в Назарет, докато Христос бил още малко дете.

Колкото и да са интересни, през последните години библейските предания отстъпват пред сърфистките легенди.

Край крайбрежните скали северно от Назаре се разбиват чудовищно големи вълни, а едни от най-изявените световни сърфисти пристигат тук в търсене на предизвикателства.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Португалия!

>
16 септември 2014 г.

Тагове

екстремен туризъм

кулинарни изкушения

летен туризъм

нова година

плажове

романтични градове

семеен туризъм

сърфинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти