Начало / Статии / Статии - Португалия

5 интересни места в Лисабон, любими на местните

Автор

/

Опознайте Лисабон и се влюбете в него така, както местните го обичат. За да постигнете това, може да имате нужда от експертен съвет от някой, който познава града като петте си пръста. Съвети дава нашият любим местен в Лисабон Каролина Кардосо Алвеш.

Байро Алто

Байро Алто е кварталът на кипящия нощен живот на Лисабон. Зад разноцветните и изписани с графити фасади се крият ресторанти с традиционна и международна кухня, фадо къщи, барове и алтернативни магазинчета, които остават отворени до късно през нощта.

Панорамните площадки на Лисабон

Лисабон е известен като Града на седемте хълма – това означава, че има много места, откъдето да погледнете на португалската столица отвисоко. Моят съвет е: посетете поне няколко от панорамните площадки (на португалски се наричат мирадоуро). Някои от по-известните са Мирадоуро да Граса, Мираодуро да Пеня да Франса, Мирадоуро да Сеньора до Монте, Мирадоуро де Санта Катарина, Мирадоуро де Сао Педро де Алкантара и Мирадоуро до Кастело де Сао Жоржи.

Доковете Санто Амаро

Доковете под моста 25 април се простират в квартал Алкантара между Баиша и Белейн. Те са едно от най-приятните места в града за питие в късния следобед, а нощем стават оживено място. Бивши складове с изглед към яхтеното пристанище са превърнати в космополитни барове, ресторанти и клубове за всеки вкус. А ако обичате разходките, оттук можете да поемете към забележителностите в Белейн, като минавате през зелените ливади покрай реката (около 30 минути пеш).

Фадо къща Таско до Чико

Таско до Чико (Tasca do Chico) е най-старата фадо къща в Байро Алто. Тук не просто можете да чуете фадото, а истински да го почувствате (повече информация тук)

LX Factory

LX Factory в квартал Алкантара е верига от бутици, галерии и ресторанти, които се намират в заводски помещения, в миналото използвани за производство.

*

Ако вече ти е време да посетиш (или да се върнеш) Лисабон, виж най-добрите оферти за екскурзии до Португалия.

>
29 март 2023 г.

Тагове

романтични градове

романтични места

като местните

Забележителности наоколо

Избрани оферти