Начало / Статии / Статии - Португалия

Чудесата на Португалия

Автор

/

Започнете с Порто и Севера, с посещение на замъка в Гимараеш (Guimarães Castle) - родното място на Португалия или с основните примери на португалския бароков стил в Порто – Църквата Сао Франциско (Church of São Francisco ) и Кулата на духовенството (Torre dos Clérigos). Друга интересна възможност е двореца на Матей (Palace of Mateus ) във Вила Реал.

Продължете пътуването си към центъра на Португалия, където университета Коимбра (University of Coimbra) – един от най – старите в Европа, ще ви разведе в света на студентите. Със сигурност разгледайте римските руини в Конимбрига (Roman ruins in Conímbriga ), които датират от времето на римската окупация на Иберийския полуостров.

Насочвайки се към столицата, разгледайте две от основните забележителности, оставили своя отпечатък в историята на Лисабон и Португалия – манастира Jerónimos и кулата на Белем. Други задължителни места за посещение са националния дворец Пена в Синтра (National Palace of Pena), националния дворец Келуш (National Palace of Queluz), базиликата Мафра (Basilica of Mafra), манастирите Алкобаса и - Баталя (Monasteries of Alcobaça and Batalha ) и замъка Обидош (Óbidos castle).

Още на юг ще бъдете впечатлени от гледките, разкриващи се от градовете Марвао и Монсарез. Времето минава по – бавно по тези места и определено не стига за да се насладите докрай на заобикалящата ви природа. Заслужава си да посетите още римския храм в Евора (Roman temple in Évora) и херцогския замък във Висоса (Ducal Palace in Vila Viçosa).

Интересна е крепостта Сагрес (Fortress of Sagres). Тя ще ви предостави огромна гледка, включваща небе, море и югозападния ъгъл на Европейския континент.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Португалия!

>
23 март 2015 г.

Тагове

дворци

крепости

кули

манастири

Забележителности наоколо

Избрани оферти