Начало / Статии / Статии - Бахамски острови

Остров Андрос - гмуркане от световна класа на Бахамите

Автор

/

Голяма част от Андрос, най-големият от Бахамските острови, е необитавана, свързана със серия плитки канали и рифове, наречени „чупки“ – Андрос е, фактически, повече вода. Извън случайните туристи, повечето идващи тук са гмуркачи или рибари. Със своите 228 км бариерният риф на Андрос е третият по дължина в света, след тези в Австралия и Белийз, и със стена, която започва на около 20 м от брега и се спуска рязко надолу на 1800 м до тесен подводен каньон, известен като Езикът на океана.

Остров Андрос - Бахамски острови

Уникална система от над петдесет сини дупки, както са наричани тези подводни пещери (първо прославени от Жак-Ив Кусто), предлагат безброй възможности за изследване в тунели, пълни с останки от корабокрушения и морска фауна. Всичко това е само на километър и половина от най-стария гмуркачески курорт на Бахамите, комфортния семеен хотел „Смол Хоуп Бей“. Ако не знаете как да се гмуркате с акваланг или шнорхел, тук ще ви научат без допълнително заплащане, но гостите негмуркачи са също толкова щастливи, люлеейки се лениво в своите подмамващи хамаци, разположени тук-там сред високите кокосови палми.

Никой не важничи в тази непринудена плажна колония – никой дори не си обува обувките много често, освен може би на вечеря, която може да включва гъста супа от миди, омари и топъл домашен хляб. Ако искате сами да уловите своите морски дарове, прозрачните като джин води на Андрос са световната столица  на улова на летящи риби, голяма част от тях с трофейни размери (често над 6 кг), осигуряващи едно от най-вълнуващите въдичарски преживявания тук. Не е трудно да се намери специалист, който да ви помогне да усъвършенствате вашата соленоводна въдичарска техника и да ви заведе до неизбродните плитчини в и около чупките, където често ще бъдете единственият човек,
докъдето ви поглед стига.

Къде: 48 км (15 минути по въздух) югозападно от Насау.
Най-добро време: ноември-април заради климатичните условия. Ноември и май са най-добрите месеци за риболов; също юни, март и април, в този ред.

Виж актуалните оферти за Бахамските острови!

Виж още:

Почивка - Кариби

Почивка в Пунта Кана

Почивка в Доминикана

 

>
12 юли 2010 г.

Тагове

гмуркане

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти