Начало / Статии / Статии - САЩ

Саут Бийч - ар деко любимецът на американската Ривиера

Автор

/

Докато Маями продължава да изпълнява ролята си на международно кръстовище, оживеният и популярен квартал „Саут Бийч“ си остава неговата бликаща от енергия, ефектна, мултикултурна сърцевина, в която животът тече нонстоп.

Голяма част от визуалното очарование на квартала се дължи на оконтурения от палми „Оушън Драйв“, по чието протежение (от 5-та до 21-ва улица и на изток до „Алтън Роуд“) се намира най-голямата концентрация на тропическа ар деко архитектура в света, към 800 боядисани в пастелни цветове съкровища от 20-те, 30-те и 40-те години на ХХ в.

Включена в Националния регистър на историческите места, тази поразителна смесица от синкавозелени, бледолилави, розови и прасковени сгради приютява открити кафенета, магазини, нощни клубове, жилищни кооперации, шикозни хотели и ресторанти от световна класа, но истинското произведение на изкуството тук е парадът на хората.

Ако целият свят е сцена, „Оушън Драйв“ е мястото, където се подбират актьорите, неговите тротоари и заведения за хранене са задръстени с обезпокоително добре изглеждащи хора. Всичко това най-добре се преценява от кафене „Кардозо“ на „Оушън Драйв“ (в хотел „Кардозо“ на 13-та улица и „Оушън Драйв“), един вид 24-часова позиция за разглеждане, която ви дава възможност да излезете за малко от пътя на целогодишната туристическа тъпканица и да се насладите на гледките.

За да избягате наистина от каращите ролери, позьорите и европейските нашественици, оттеглете се в прохладния оазис на ултрамодерния, но изискан хотел „Тайдс“, една ар деко кралица от 1936 г. Всичките му огромни стаи с изглед към морето са обзаведени в спокоен и с добър вкус стил и имат телескопи за „прочесване на плажа“. Малкият, но превъзходен негов ресторант „1220 ет Тайдс“ (адресът на хотела) е място, където можете да хапнете какво ли не и да видите кого ли не.

Къде: „Саут Бийч“ - в южния край на Маями Бийч, който се състои от 17 острова в Бискайския залив край източния бряг на центъра на Маями, един отделен град. 

Най-добро време: втория уикенд на януари за ежегодния ар деко уикенд, с филми, лекции, музика и улични панаири.

>
13 януари 2011 г.

Тагове

плажове

събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти