Начало / Статии / Статии - САЩ

Брейкърс - дворец на удоволствията а ла Медичи край морето

Автор

/

"Европа е място, откъдето хората идват – пише Хенри Морисън Флаглър преди повече от 100 години - Никой всъщност не трябва да ходи там“.

Палм Бийч - САЩ

Издигналият се сам американски строителен предприемач, железопътен магнат, петролен барон и партньор на Джон Д. Рокфелер в създаването Първоначално нареченият на компанията „Стандарт Ойл“, построява великолепния „Брейкърс“ през 1896 г., като докарва европейски майстори занаятчии, за да създадат екстравагантната, вдъхновена от вилата на Медичи, постройка с две кули.

Днес ултраохолният анклав Палм Бийч има други мегакурорти от най-висока класа, но 560-декаровият „Брейкърс“ е първият, който предвижда, че тогавашните диви и пълни с алигатори мочурища на Флорида ще се превърнат в предпочитано място за развлечения за най-богатите фамилии на Севера. Построен наново след един пожар през 1926 г., той е възможно най-забележителният крайплажен хотел на източното крайбрежие, осигурявайки си своята безценна ниша, когато не е имало никаква конкуренция.

Едно героично обновяване за 145 милиона долара с много позлата отново го върна на картата. Засводени тавани, фрески, венециански полилеи, фламандски гоблени от ХV в. и приветлив, винаги готов да се отзове персонал от 1300 души в съчетатание с една студена флоридска гама на зеленото като морска пяна, бледо-синкавозеленото и раковинно розово оформят върховния курорт залетните жеги.

Чудесно подрязаните и окосени околности, с плискащи се фонтани са в сянката на 3000 кралски палми (представящи трийсет вида) и включват две голф игрища с по 18 дупки (едно от които е първото във Флорида) и двайсет и един тенис корта. Криволичещи пътеки водят надолу до близо километър частен плаж, прохладното местоположение на хотелския „Бийч Клъб“ и закрит/открит СПА-център на площ от 1800 м2.

Къде: 1 South County Road, 112 км северно от Маями, Флорида
Най-добро време: ноември-май.

>
08 ноември 2010 г.

Тагове

голф туризъм

плажове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти