Начало / Статии / Статии - САЩ

Хотел „Делано“ - вечно модно място за хайлайфа на Маями

Автор

/

Прахът отдавна се е слегнал след експлозивното откриване и обновяване на бутикови хотели през 90-те години в Маями, но днес дръзко стилният първопроходец сред множеството, „Делано“, все още е в епицентъра на социалния живот на Маями.

Хотел

Открит през 1995 г., резултатът от ин-ян сътрудничеството между хотелиера Иън Шрагер и дизайнера Филип Старк незабавно привлича любителите на стилното от цял свят към тази аскетична, цялата в бяло и с изглед към океана тропическа забележителност от 1947 г. (наречена на президента Франклин Делано Рузвелт в патриотичния дух на онези следвоенни времена).

За да видите защо, влезте в достойното да бъде филмов декор фоайе от тъмно дърво през 9-метровите прозирни бели завеси и се подгответе да ви увисне ченето. Проектиран по начин, който дори минималистите биха сметнали за минималистичен, хотелът притежава изискана простота, пълна със сюрреални ексцентричности, всички от които са както освежаващи, така и объркващи за неговата интернационална клиентела от висшето общество или за всеки, който е привикнал с повсеместния ар деко в съседство.

Стилът е пренесен в белите и светли стаи за гости, но акцентът е в общите зони – фоайета, ресторанти и барове. Фантастичният плувен басейн е предпочитаното място в Саут Бийч и един от най-прочутите хотелски басейни в света, с класическа музика, свирена изпод водата, и маси и столове на кафене, поместени в плиткия до глезените край.

И макар сега Мадона да не е вече партньор, небрежно официалният ресторант „Блу Доор“ е все още желан за резервации.

Къде: Хотел "Делано", Маями Бийч, Флорида, САЩ.
Най-добро време: януари-април за най-добрите климатични условия.

>
28 февруари 2011 г.

Тагове

лукс

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти