Начало / Статии / Статии - Исландия

Рейкявик, Исландия - 6 места, които непременно да посетите

Автор

/

Рейкявик е столицата на Исландия и най-старото селище на острова. Като такъв, градът е възхитително съчетание между старинното и модерното, между викинга и офис мениджъра, въпреки че не е ясно къде свършва едното и къде започва другото. Може би именно в това се крие притегателния му чар.

Ако сте си наумили да го посетите, ви представяме някои от многобройните забележителности, които не бива да пропускате:

Хатлгримскиркя

Огромната бяла църква на Рейкявик се извисява на 75 метра над града. Качете се с асансьор до най-високата й кула и не пропускайте впечатляващата гледка. Интериорът на тази лутеранска църква е далеч по-скромен от фасадата й, но най-забележителната му черта е гигантският орган с 5275 тръби.

Археологически музей Рейкявик

Този интересен музей се помещава в руините на викингова къща от 10-и век, която е била разкопана през 2001 година. Музеят впечатлява с начина, по който съчетава старинни останки и модерни технологии. Разходете се сред експонатите от люлката на исландския живот и се спрете пред интерактивните компютъризирани панели, които ще ви дадат виртуалната възможност да надникнете в различните етапи на построяването на къщата.

Концертна зала Харпа

С прозорци, които блестят като кристали, погледната повторно, Харпа никога не изглежда една и съща. Тук редовно се изнасят класни представелния, някои от които дори са безплатни. Разходете се сред великолепния интериор на сградата – гледка, която може да се мери единствено с тази, която се открива от самата Харпа към Старото пристанище. Можете да се включите и в организираните 45-минутни обиколки на концертната зала.

Старото пристанище

Място, където се снимат много филми и което привлича туристите като магнит, доскоро то е функционирало като основно пристанище, но днес от него потеглят само туристически експедиции за гледане на китове.

Езерото Тьорнин

Спокойните му води в центъра на града са временен дом на над 40 вида прелетни птици, които с удоволствие ще се оставят да бъдат нахранени от вас. Зимно време водите му замръзват, а многобройните кънкьори само това и чакат. На брега на езерото ви заобикалят прекрасни паркове със скулптори и велоалеи.

Стария град

Той се намира в сърцето на Рейкявик и е заобиколен от Градския съвет, Парламента, езерото Тьорнин и парк Аустурвьолур. Разходете се из тесните му улички и се потопете в една отминала епоха, която завинаги омагьосва туриста. 

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Исландия!

>
09 август 2016 г.

Тагове

археологически музеи

езера

концерти

любопитно

пристанища

ски дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти