Начало / Статии / Статии - Исландия

Исландия - 9 идеи за невероятни приключения

Автор

/

Исландия е малко известна на българите дестинация, която крие безкрайни възможности за приключения и близки срещи с изумително красива природа.

Ето някои от най-невероятните преживявания, които можете да си подарите в Исландия.

Наблюдавайте китовете

Разходките с корабче, които включват наблюдението на китове край бреговете на Исландия, обикновено потеглят от Рейкявик, Хусавик и Акурейри. Да плавате в студения Северен Атлантически океан и да бъдете толкова близо до тези внушителни бозайници, е незабравимо преживяване.

Посетете езерото Миватн

Това плитко езеро е чудесна дестинация за разходка. В района му можете да се потопите в минералните извори Миватн или да се насладите на причудливите скали Димуборгир (ако се сещате за метъл бандата със същото име, музикантите са взели идеята от Исландия).

Починете си в Синята лагуна

Синята лагуна е една от най-фотографираните забележителности в Исландия и едно от местата, където можете да релаксирате най-добре. Потопете се в млечно-синкавата вода, поръчайте си напитка от бара или се поглезете с масаж. Намира се близо до летището, така че е подходяща отбивка, ако имате късен полет.

Водопадът Детифос

В североизточната част на острова се намират най-големият водопад в Исландия – Детифос. Тоновете падаща вода ще ви оставят без думи. Красивият водопад често се използва при заснемането на филми, а над водите му нерядко можете да видите красива дъга.

Западните фиорди

В Исландия съществува така нареченият Маршрут 1 (или Кръговото шосе) – път, който обикаля острова по ръба и свързва повечето населени места в страната.

Западните фиорди са извън Маршрут 1, което означава, че достигането им е малко по-сложно, но и посетителите са доста по-малко. Наемете кола и сами открийте тесни фиорди, красиви плажове, миниатюрни живописни рибарски селца и многобройни минерални извори.

Наблюдавайте Северното сияние

Ако посетите Исландия през зимните месеци, не гледайте в краката си, а вдигнете поглед към нощното небе. Играещите светлинки на Северното сияние са едно от природните явления, които човек непременно трябва да види в живота си.

Минете по маршрута на Златния кръг

Това е най-прочутият туристически маршрут в Исландия, който започва от столицата Рейкявик и прави кръг около 300 км.

Трите главни спирки по маршрута са водопадът Гълфос (в превод Златните водопади), националният парк Тингветлир и богатата на геотермална активност долина Хаукадалур, в която се намират гейзерите Гейсир и Строкур. Именно от исландския Гейсир произлиза думата „гейзер“.

Отидете да пояздите пони

Исландските коне да малки, красиви и много мили животни. Ако сте любители на ездата, непременно се включете в разходка с исландско пони, за да усетите магията на тази страна от още един ъгъл. Туровете са с продължителност от няколко часа до почти седмица.

Вижте актуалните оферти за Исландия!

Вижте още:

Екскурзия в Дания

Екскурзия - Финландия

Екскурзия в Швеция

Екскурзия в Норвегия

>
01 април 2021 г.

Тагове

велотуризъм

водопади

езера

екстремен туризъм

лагуна

маршрути

плажове

природни паркове

романтични места

северно сияние

семеен туризъм

спа туризъм

трекинг

фиорди

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти