Начало / Статии / Статии - Словения

Пиран - средновековен и романтичен

Автор

/

Пиран е много специален и ценен град. Той е най-добре запазеният паметник на културата в словенска Истрия и най-близкият съсед на Порторож - луксозния град на цветята. Всеки път, когато Пиран е гледан от разстояние или от въздуха, едно е чувството, което ви обзема - възхищение. Той е известен по цял свят и е обичан от посетителите и камерите им.

Когато отидете в Пиран обърнете внимание на неговата архитектура, повлияна от Венецианската република, която е оставила своя отпечатък в много градове в областта Истрия. С течение на времето, Пиран успява да съхрани средновековната структура  с тесните криволичещи улици, къщите сгушени близо една до друга и множеството площади и църкви. Църквата на. Св. Георги, покровител на града, се издига над града. От неговата наблюдателна кула имате възможност да се насладите на прекрасна панорамна гледка на Пиран и околностите му. Градът е национален исторически паметник и е заобиколен от кръгла стена.

Площад Тартини е „скъпоценният камък“ на града и се намира в самия център на Пиран. Той е кръстен на известния цигулар и композитор Джузепе Тартини, който донася на града световна известност. Неговата статуя се намира в центъра на площада.

Хората в този град изкарват прехраната си основно с туризъм. Именно затова се провеждат и многобройни събития през цялата година на открито или в прекрасни  здания, носещи имената на  известни хора от Пиран.

Пиран е много лесно достъпен с кола. Той се намира само на 34км от италианската магистрала и на 16 км от словенската магистрала. До града можете да стигнете още с кораб, влак или автобус.

Виж актуалните оферти за пътуване в Словения!

Виж още:

Екскурзия в Чехия

Екскурзия в Германия

Екскурзия в Швейцария

Екскурзия в Хърватия

>
19 май 2010 г.

Тагове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти