Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Таско - една сребърна столица на върха на хълм

Вижте галерия
1 от 7

 

 Жадните за сребро туристи тръгват по най-прекия път към този възхитителен град от колониалната ера, край чиито зигзаговидни улици се редят над 250 магазина за сребро. Групата на пазарувай-докато-паднеш няма да бъде разочарована от количеството и изтънченото качество на сребърните изделия и бижута на Таско, но любителите на хубавите гледки ще намерят също така един пленителен град с варосани къщи с червени покриви, накамарени една върху друга.

Таско - Мексико


Павираните улици водят до главния площад „Борда“, наречен на благодетеля на града през ХVІІІ в., един миньор, който слага началото на втория сребърен бум на Таско (първият е през ХVІ в. след пристигането на конкистадорите). В благодарност за изобилието (оттогава намаляло) роденият във Франция Борда финансира изграждането на бароковата църква с две кули „Иглесия де Санта Приска“ на площада. Тя е смятана за един от натруфените образци на екстравагантната чуригереска архитектура в Мексико – не са били пожалени пари нито за изящно резбованата розовокаменна фасада, нито за интериора, където дванайсет позлатени части на олтара се съревновават за вниманието ви.

Църквата и площадът са в сърцето на прочутите процесии Семана Санта (Страстната седмица), най-завладяващата в Мексико – самобичуващите се, с черни качулки, голи до кръста каещи се са само част от пищния спектакъл, в който взема участие целият град.

Възползвайте се от великолепните гледки на Таско, особено романтични нощем, от първокласния ресторант и бунгалата в мексикански стил, които оформят красиво разположения на върха на хълм хотел „Асиенда дел Солар“.

Къде: Таско: 179 км югозападно от Мексико Сити, 298 км североизточно от Акапулко
Най-добро време: Семана Санта, или Страстната седмица (обикновено през март или април).

Дата: 23 март 2011 г.
4/5, 5294 гласа
Забележителности около Таско