Начало / Статии / Статии - Мексико

Сиуатанехо - идилично ваканционно селище, умножено по две

Автор

/

Макар по-голямата част от света едва ли може да напише (или произнесе) Сиуатанехо –да не говорим пък да го намери на картата, – опитните пътешественици отдавна са обозначили колоритното, вековно рибарско селище (с прякор Сиуа) като едно от съкровищата на Мексико.

Сиуатанехо - Мексико

Два от неговите очарователни и силно открояващи се хотели са нареждани в челото на класацията на най-добрите в Мексико. Непостижимото разположение на малкия и романтичен „Виля дел Сол“ върху един от най-прелестните плажове в Мексико (със скорошната добавка на три просторни крайплажни апартамента, които се отличават с отделни тераси, басейни без ръбове и идеални гледки по залез към  залива Сиуатанехо) отдавна е обсипвано с похвали и награди. Неговата безгрижна непринуденост контрастира с точното като часовник обслужване, което се дължи на ангажираността на германския собственик. Кой би разбрал от лукса на своето тихо и тропическо спокойствие, нарушавано само от птичи песни и плясъка на вълните, че хотелът е почти винаги пълен? Ярки, ръчно оцветени плочки са използвани навсякъде из уютния, но изискан хотел, а местни занаятчийски изделия са били събирани с набези из цялата страна. Огромните легла с балдахин са обвити от огромна мрежа против комари, навсякъде се усеща дискретно внимание към детайла, дизайна и украсата, каквото по-често се среща в един частен дом.

Отседнете за също толкова време в землистия на цвят, с разчупена архитектура хотел „Ла Каса Ке Канта“ (Къщата, която пее), разположен върху каменистия склон на един хълм над великолепния Плая Ла Ропа. Другият хотел в Сиуатанехо, който непременно трябва да бъде видян, „Каса“ е направен от формовани кирпичи, за да наподобява традиционното пуебло, с настроение, което е както романтично, така и отпускащо, и дължи много на изискания вкус на френските собственици (които се грижат вашето легло да е обсипано със свежи цветни венчелистчета всяка сутрин). Уместно нареченият „безкраен басейн“ без ръбове на „Каса“, в който синьото на небето, хоризонта и Тихия океан се сливат в една великолепна жива картина, е понякога магически по залез. Всеки от апартаментите с изглед към океана, много от тях с открити всекидневни, собствени басейни и тераси със сламени покриви, е наречен на някоя популярна мексиканска балада (оттук и странното име на хотела), всяка със свое собствено настроение. Естетическа и визуална чудатост, пълна с яркоцветни ръчни занаятчийски изделия от Мичоакан и заобиколена от смайващи пейзажи, хотелът бързо е станал любим на международната общност на художници и кинаджии. Ресторантът на хотела се отличава с уловени на място морски дарове, отлично приготвени и сервирани на открито върху тераса с покрив тип палапа, със звездното небе, поднесено като десерт.

Къде: Сиуатанехо (Zihuatanejo): 7 км надолу по брега от Ixtapa; 241 км северозападно от Акапулко, три до четири часа път с кола по един живописен крайбрежен път.
Най-добро време: декември-април.

Виж актуалните оферти за Акапулко!

Виж още:

Почивка в Канкун

Почивка в Ривиера Мая

Почивка - Кариби

>
11 октомври 2010 г.

Тагове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти