Начало / Статии / Статии - Индия

Върховни кулинарни наслади от Индия

Автор

/

Индия има една от най-великите кухни в света, а ресторантите на луксозните кухни в страната са станали социални средища и гастрономически дестинации за местни бизнесмени и семейства, както и за чуждестранни туристи. „Мауря Шератон“ в Ню Делхи няма конкуренция, предлагайки денонощния избор на два от най-известните индийски ресторанти.

Ресторант „Дум Пухт“ - Индия

Изисканият и лек декор на „Дум Пухт“ отразява царските начала на кухнята като изискана дворцова храна на навабите от Авадх през ХVІІІ в. Малко познатата, деликатна кухня използва пара за бавно сготвяне в запечатани глинени съдове на фино нарязано месо и зеленчуци, докато те станат готови да се стопят в устата ви.

Ресторант „Бухара“ е коренно различен, предлагащ скромна и непринудена храна и атмосфера на ловен лагер с каменни стени, маси върху дървени магарета и кухня зад стъклена преграда, тъй че самото готвене е едно добро представление. Храната е не по-малко изискана, но акцентът е върху съвършено приготвеното тандури – първоначално приготвяно за селяни, но подходящо и за крале.

Къде: „Мауря Шератон“, Ню Делхи, Индия.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Индия!

>
22 юли 2015 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

Забележителности наоколо

Избрани оферти