Начало / Статии / Статии - Индия

Бхангарх: За почитателите на призраци

Автор

/

Въпреки, че не може да се каже със сигурност дали съществуват или не призраци и духове, института за археологически проучвания в Индия (ASI) предупреждава туристите, пътуващи до Бхангарх да не остават след залез там.

Призраците там плашат дори и местните власти. Правителството на Индия поставило за задача на местната полиция – да се постави патрул, който да отиде през нощта да провери какво се случва. Никой обаче не посмял да отиде. Дори поставили табела с надпис „Оставането в този район след залез слънце е строго забранен“. Ето докъде може да доведе страха от паранормалните явления.


Като цяло Бхангарх представлява руини, като голямата част са храмове. Повечето от тях са принадлежали на Лорд Хануман, който е спасявал хората от духове и зли сили. Така градът е бил предпазван от тях.

Митът и проклятието, свързани с изчезването на местното население, и появата на призраците са доста интересни. Според легендата принцесата на  Бхангарх била нечувана красавица. Била получавала няколко предложения за брак, но те били отклонени. Един тантрик (зъл магьосник) бил изключително впечатлен от нея, и решил, че трябва да я има на всяка цена. Един ден когато принцесата отишла на местния пазар за да си купи парфюм. Докато не гледала слугата си, той поставил отварата, дадена му от тантрика. Това стигнало до  принцесата и тя счупила шишенцето. За да отмъсти тантрикът прокълнал цялото място като казал, че то ще изчезне и всички ще умрат. Така и станало.

Вижте тук актуални оферти за Екскурзии в Индия

>
12 април 2010 г.

Тагове

Бхангарх

Индия

страховити места

храмове

Забележителности наоколо

Избрани оферти