Начало / Статии / Статии - Индия

Хотели Самоде - провинциален дворец, градска резиденция

Автор

/

Няма да сте първият, който ще си помисли, че изисканият дворец-хотел „Самоде“ би бил идеален филмов декор: Холивуд го използва в Далечните павилиони, тук са снимани и многобройни индийски филми. Дворецът е построен през ХVІІІ в. като луксозна извънградска вила в земеделското село Самоде, извън Джайпур.


 

Изкусно изрисуваните и глазирани общи зали и разкошната зала „Диван-и-Хас“ могат да ви накарат да предпочетете по-малко пищните стаи за гости заради тяхната относително проста украса.

По-малко дворцов и зашеметяващ от своя събрат, величественият „Самоде Хавели“, закътан в едно тихо местенце на иначе шумния Джайпур, е построен като градска резиденция за първия министър на царския двор.

Оттеглете се за почивка в някой от неговите три чудесни апартамента, с техните оригинални оцветени прозорци, огледални инкрустации, сводове и стенописи на цветя и сцени от ленивия дворцов живот, за да вкусите от великолепните удоволствия на Стария Джайпур.

И двата хотела са собственост и са управлявани от фамилията Самоде, потомци на аристократите, които изграждат двореца Самоде. Техните два забележителни имота предлагат пълна градска-и-извънградска идилия.

Къде: Дворец-хотел „Самоде“: 42 км северно от Джайпур. „Самоде Хавели“: в Гангаполе, в сърцето на укрепения град на Джайпур.
Най-добро време: октомври-април.

>
11 април 2011 г.

Тагове

лукс

романтика

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти