Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Прага

Летище

Летище Вацлав Хавел се намира на около 20 км от Прага. Най-евтиното решение да стигнете до града е автобус номер 119, който ще ви остави на метро А (станция Dejvická) или автобус 100 – до метро В (станция Zlicín (Зличин). Ще ви трябва метро В, за да стигнете до центъра на града. Купете си билет, валиден за 75 минути, на терминала на летището, от машината за билети на спирката или от шофьора на автобуса (там цената е най-висока). Автобусът се движи между четири сутринта и полунощ.

Автобусът Airport Express минава през Терминал Север 1 - Терминал Север 2 - метростанция и жп гара Nádrazí Holešovice. Оттук трябва да се прехвърлите на метролиния C, за да стигнете до центъра.

Уебсайт: www.prg.aero

Обществен транспорт

Всички международни влакове спират на централната гара в Прага (Praha hlavní nádrazí, абревиатурата е Praha hl.n.), която се намира до линия С на метрото. Внимавайте с такситата край гарата, които ще се опитат да ви вземат фиксирана тарифа от 1760 крони (почти 100 долара) в рамките на центъра на града и ще поискат повече, ако пътувате по-далеч.

Метрото и автобусите се движат всеки ден между 4 сутринта и полунощ (през нощта на около 30 минути). Билетите се купуват от магазините за цигари и от специални автомати. Важат за един час. Можете да ползвате електронен билет или да получите билета си като смс. 

Уебсайт: www.dpp.cz/en

Таксита

Такситата често се оказват скъпо удоволствие в Прага. Най-добре попитайте в хотела си за надеждна таксиметрова компания. 

Забележителности около Прага