Начало / Статии / Статии - Чехия

Бирария При мечетата (Прага) и направи си сам бира

Автор

/

Опитай най-силната чешка бира, направи си собствена бира или се отпусни в биреното спа на пражката бирария със симпатичното име "При мечетата".

То е ясно, че в Прага ще пиете бири – много и все чудесни. Но ако има бирария, която непременно да включите в дегустационния си списък, това е "При мечетата" ("U Medvidku").

Пет реда история: Бирария на 5 века

Историята на сградата на бирария "При мечетата" може да се проследи до 15-и век, когато е построена за пивоварна и посреща жадни клиенти чак до 1898 г. След това е преустроена в бирария с първото кабаре в Прага. По време на социализма е затворена и оставена да се руши, а от началото на новия век е е модерна бирария с хотел и собствена пивоварна.

Най-малкият ресторант-пивоварна с най-силната бира в Чехия

В пивоварната на "При мечетата" използват някои от старите методи за прозиводство на хмелово блаженство – отворена ферментация, дървени бъчви и ръчно затваряне на капачките на бутилките. "При мечетата" е най-малкият ресторант с пивоварна в Чехия, който продава ограничено количество произведена на място бира.

Но по-интересното е, че точно тук се произвежда най-силната бира в Чехия – полутъмната X-BEER, ферментирала 28 седмици. Заради ръчното производство, всяка партида леко се различава в градуса си, но обикновено е около 12%. Ако поръчате от това питие, имайте предвид, че се усвоява доста бързо от организма и по-добре да пийвате по-бавно. Самите производители препоръчват да се пие като диджестив, а не за загрявка на вечерта.

Направи си сам бира

"При мечетата" са предвидили телепатично, че като сте в Чехия, може да искате сами да си направите бира. Под зоркия надзор на професионален пивовар можете да измайсторите първите 50 л бира в живота си. Единственото условие е да се върнете след 4 седмици да си вземете готовия кег. Как ще си я носите – не знаем. Най-добре си я изпийте на място.

Бирено спа

Отскоро хотелът към предлага и бирени спа услуги, за да можете да поемете всички полезни вещества на бирата директно през кожата си, докато сте се отпуснали във вана с бира. 

Адрес: Прага, Na Perštýne 7; www.umedvidku.cz

Ето ги и най-добрите ни оферти за екскурзии в Прага.

Вижте списък с всички забележителности в Прага.

>
03 февруари 2017 г.

Тагове

бира

Забележителности наоколо

Избрани оферти