Начало / Статии / Статии - Чехия

У Флеку - шумно и безпорядъчно, пробването на чешката бира

Автор

/

Където се вари бира, всичко е наред. Когато се пие бира, животът е хубав“, гласи една чешка поговорка. След вечер в пражката най- стара и най-прочута бирария няма да имате никакъв проблем да повярвате, че чехите консумират повече пиво на глава от населението, отколкото всяка друга нация – като изключим това, че тези стотици наливащи се с бира, забавляващи се с халби в ръка люде говорят и пеят на всякакви езици освен чешки.

„У Флеку“, Прага, Бохемия, Чехия

Всеки се оплаква от шума и храната, но мястото е претъпкано от векове – регистрите показват, че разрешително за варене на бира тук датира от 1499 г., а оригиналнатаБудвайзере била чешка бира. „У Флеку“ нито изнася, нито бутилира своята знаменита люта бира – и не изглежда да има нужда го прави, тъй като целият свят му идва на крака.

Шест големи зали с общи маси, външни градини и хвърлящи сянка дървета правят възможно тълпите да изглеждат по-малко впечатляващи, отколкото всъщност са; мястото е крайно уютно по време на студените и мрачни зимни вечери.

Чешки духов оркестър свири традиционна кръчмарска музика през повечето от летните уикенди и ако никога не сте били на мюнхенския Октоберфест, не ви и трябва да го правите след това. Силната, тъмна, варена тук бира с нейната кремообразна яка може и да не е по вкуса на всеки, но ежегодно се консумират 46 000 хектолитра от еликсира.

Не е чудно, че оплакванията от качеството на гулаша и кнедлите са вяли и апатични.

Къде: Прага, Бохемия, Чехия
Най-добро време: целогодишно

>
16 февруари 2015 г.

Тагове

бира

заведения

кулинарни фестивали

любопитно

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти