Начало / Статии / Статии - Чехия

5 странни музея по света

Автор

/

Няма нищо по-хубаво от една задълбочена, напоителна разходка сред витрините на музей, която да придаде културен акцент на почивката ви. Но истината е, че тази част от пътуванията щеше да е доста по-интересна, ако вместо табла за живота на праисторическия човек със ситен шрифт музеите съдържаха нещо по-... нестандартно. Когато ви омръзнат сериозните културни институции, винаги можете да включите в програмата си някои от най-забавните, страховитите или чисто и просто шантави музеи по света.

Музей на къривурста, Берлин, Германия

Германците са посветили цяла музейна експозиция на любимото си месно лакомство – къривурста. Освен че ще се запознаете с рецептата на мазната наденичка, удавена в къри сос, ще чуете звукът от приготвянето й и можете да се правите на уличен продавач на вурстчета.

Музей на средновековните уреди за мъчения, Прага, Чехия

Мрачното Средновековие е било времето, в което признанията са се изтръгвали не от виновните, а от нарочените. В този музей ще се запознаете с голяма част от набора инструменти за мъчения, родени от креативния мозък на средновековния човек. Бонус: към всеки има подробно упътване за ползване.

Музеят на лошото изкуство, Бостън, САЩ

Може да е пресилено някой да казва кое е лошо изкуство, но основателят на този бостънски музей изглежда няма проблем с това. Скот Уилсън решава да създаде Музея на лошото изкуство, който днес има колекция от над 400 творби, предизвикващи ужас у зрителя.

Международен музей на тоалетните, Ню Делхи, Индия

Този музей се появява като част от мащабна кампания в Индия за ползване на санитарните съоръжения. Той проследява историята на тоалетните от появата им някъде преди около 5000 години. Експозицията е забавна и съдържа любопитни факти, тематична литература, както и колекция от оставени по стените на обществени тоалетни съобщения, стихотворения и умотворения.

Музеят на секса в Амстердам, Холандия

Най-старият музей на секса в света е посещаван от близо половин милион любопитни туристи годишно. Сред експонатите има картини, скулптури, ръкописи, записи и дори частни интерактивни кабини.

>
12 декември 2014 г.

Тагове

културен туризъм

любопитно

музеи

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти