Начало / Статии / Статии - Италия

Алгеро, Сардиния – италиански град в испански стил

Автор

/

Каквото и да се каже за Сардиния, няма как да бъде точно. Ако не си я виждал – трябва да я видиш. Ако си бил там, имаш своя личен пътеводител от дестинации, вкусове и звуци...

И ако повечето туристи се отправят към известния курорт Коста Смералда или столицата Каляри, Алгеро е познат предимно на тези, чийто самолет каца на летището в града. А градът е повече от интересен, защото е място на италианска територия, където ще почувствате испанска атмосфера.

Тесните улички на Алгеро се вият и сякаш винаги отвеждат към морето. Самият град е ограден с древни крепостни стени, които пазят тайната му. Алгеро е завзет от каталунците и е заселен с изцяло каталунско население в средата на 16-и век. Оттогава в продължение на векове градът се развива като каталунски и до днес пази тази атмосфера.

Разходете се покрай историческите крепостни стени, вижте древните кули и порти, много от които са превърнати в музеи, разказващи историята на Алгеро, или картинни галерии.

Старата част на Алгеро е приятно място за разходка пеша. Има магазини и очарователни кафенета в изобилие.

Най-старата и мистериозна част на Алгеро е археологическият парк, където можете да видите некрополи, древни селища и останки.

Качете се на ферибот и посетете красивата пещера Нептун, в която се намира едно от най-големите солени езера в Европа – Ламармора.

Тези до скоро не особено познати забележителности стават все по-популярни, а Алгеро се превръща в любима дестинация на все повече чуждестранни туристи.

>>> Виж актуалните оферти за пътуване до Алгеро! >>>

Виж още:

Почивка в Сицилия

Екскурзия в Тоскана

Почивка в Палма де Майорка

Почивка в Тенерифе

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Алгеро!

30 април 2021 г.

Тагове

идеи за уикенд

кули

кулинарни изкушения

летен туризъм

пещери

романтични градове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти