Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

„Ил Пеликано“ - най-съвършеното кътче на тосканското крайбрежие

Вижте галерия
1 от 10

 

„Ил Пеликано“ е един от средиземноморските най-удивителни курорти, роден от любовна връзка между англичанин и американка, когато бил открит през 1965 г. със списък на гости, който включвал Чарли Чаплин.

Макар повечето хора да си представят хълмисти лозя и средновековни градове върху хълм, когато извикат във въображението си образи на тосканския интериор, вдъхновени от филми на Бертолучи, познавачите на крайбрежието копнеят за този миниатюрен полуостров в югозападния крайбрежен ъгъл на Тоскана, вдаден в ослепителните води на Тиренско море.

Изключителният 32-декаров комплекс се състои от каменни вили, построени на няколко нива върху впечатляваща скала с изглед към Монте Арджентарио, покрита с борови и маслинови дръвчета около собственото заливче на хотела. Ослепително бели чадъри и шезлонги с цвета на водата са подредени по каменния „плаж“.

Може да се гмурнете направо в морето тук, а гостите щъпукат във водата, лениво очаквайки следобедното барбекю, сервирано върху сенчеста тераса. Въпреки своята отпускаща атмосфера на вила-с-провинциален клуб, „Ил Пеликано“ отговаря на стандартите на далеч по-голям хотел от световна класа.

Обслужването е превъзходно, както и листата с вина и прясната, непретенциозна храна, с риба направо от морето. Стаите са просторни, първокласни и обзаведени с изключителен вкус, а повечето имат собствени балкони. И навсякъде се усеща лекият бриз и се вижда безбрежната шир на морето.

Къде: Порто Ерколе, Тоскана, Италия

Най-добро време: май - септември

Дата: 22 август 2012 г.
4.5/5, 10759 гласа
Забележителности около Чивитавекия