Начало / Статии / Статии - Италия

Порто Черво, Сардиния: Сърцето на Коста Смералда

Автор

/

Порто Черво е от онези градчета в Италия, които са построени през 60-те години на миналия век като дестинация за релакс на богатите и известните. Той е главният център на 55-километровата курортна ивица в северната част на Сардиния, известна като Коста Смералда.

Макар оттогава да са минали доста години, градът все още успява да запази в атмосферата си комбинацията от изисканост и спокойствие, които и до днес привличат хиляди на южния италиански остров.

В разгара на сезона цената на нощувка в хотелите тук достига до 3000 долара, а квадратният метър в луксозните вили - до 300 000 евро. Няколко класации определят Порт Черво като най-скъпият курорт в Европа.

Плажовете, някога уединени, днес са пълни с почиващи от цял свят, чиито високи изисквания са гаранция, че сте попаднали на най-доброто място за лятната си почивка. Пясъкът на плажа е ситен и бял.

Вилите и комплексите на знаменитостите сами по себе си биха могли да са част от звезден тур. В Порто Черво се намира и една от скандалните вили на Берлускони – Вила Чертоза. А постоянните жители на градчето са не повече от 200.

Порто Черво не е особено голям град, така че спокойно можете да се придвижвате пеша навсякъде. Разгледайте старото и новото пристанище, около площад Пиацета е пълно с малки улички с бутици и кафенета. Ако искате да изследвате околностите му обаче, ще трябва да си наемете кола. 

Виж най-добрите оферти за пътуване в Сардиния!

Виж още:

Почивка в Сицилия

Почивка в Римини

Почивка в Палма де Майорка

Почивка в Тенерифе

>
08 април 2024 г.

Тагове

летен туризъм

лукс

плажове

романтични градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти