Начало / Статии / Статии - Франция

Остров Поркеролес във Франция – дива красота

Автор

/

Остров Поркеролес (Porquerolles) във Франция е най-необитаемият остров в Средиземноморието със скалисто крайбрежие, природни резервати, плажове и едно селище. Малките заливи и живописните скали на южното крайбрежие на острова са диви и много красиви. Трябва да се има предвид, че там автомобили няма. Можете да се насладите на заобикалящата ви природа разхождайки се пеша или с велосипед.

Ако посетите острова през пролетта можете да видите бебета чайки, които се подават от гнездата в скалите. Не се приближавайте много, защото родителите им са големи и агресивни.

Ако имате малко време ви предлагаме да се разходите по Plage de la Courtade до Fort de la Repentance или до семафора. И от двете места пред вас ще се разкрият невероятни гледки към равнините, морето и пещерата Plage de Notre-Dame. Ако небето е чисто ще можете да видите и околните острови и част от Поркеролес. 

Fort de la Repentance представлява ниска укрепена структура, разположена на хълм, с ров около нея. По-голямата част от него се намира под земята. Той все още е активен, и въпреки че не можете да влезете вътре, е доста интересен за разглеждане отвън.

Друга интересна разходка на остров Поркеролес е да достигнете до фара, преминавайки през ботанически плантации, включващи смокинови и маслинови дървета.

Природа и плажове

Остров Поркеролес е прекрасно място за разходки и каране на велосипед сред природата. Ще разгледате ботаническите плантации от дървета и храсти, а дори и лозя. Островът е много подходящ и за гмуркане. Има невероятно красиви коралови рифове и интересни морски обитатели.

Има няколко дълги пясъчни плажове на северната страна на острова. Plage de la Courtade е в непосредствена близост до пътека, водеща към селището Поркеролес. Plage de Notre-Dame е около 3км по протежение на крайбрежието на изток. На запад има няколко по-малки плажа, на които има малки пещери.

Селището Поркеролес

Поркеролес е малко курортно селище с пристанище за яхти, летище, ресторанти и магазини, откъдето можете да си наемете велосипеди. Има голям площад в колониален северноафрикански стил. Ограден е с евкалиптови дървета. Там се намира и църквата на селището и форта Св. Агата. Малка разходка до форта ще ви предостави възможността да се наслаждавате на красива гледка.

Виж актуалните оферти за пътуване във Франция!

Виж още:

Екскурзия в Ница

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Марсилия

 

>
08 юли 2010 г.

Тагове

острови

екзотика

Забележителности наоколо

Избрани оферти