Начало / Статии / Статии - Италия

Олбия – щастливият град на Сардиния

Автор

/

Древните гърци нарекли Олбия „Щастливия град“. И няма как да не е щастлив, като се намира в красив залив в северната част на остров Сардиния, с няколко по-малки островчета навътре в морето и популярната курортна зона Коста Смералда наблизо.

Олбия е единственото място на остров Сардиния, където съществуват запазени римски бани и акведукт. Има и археологически музей, където можете да видите някои интересни експонати, сред които останки от древни корабокрушения.

Истинското съкровище на Олбия всъщност са дългите пешеходни улици и тихите площадчета (следобед в топъл летен ден там ще сте единственото живо същество, с изключение на някоя задрямала котка в сенките).

Ако се интересувате от история, в района на Олбия следвайте кафявите табели към постройките на древната цивилизация на острова – нурагите (Риу Мулину Нураге, Су Кастеду, Су Монте де С'ба и др.). До някои от обектите и плажовете около Олбия може да се стигне с градски транспорт. За актуална информация се отбийте в туристическия информационен център на пристанището и си вземете безплатна карта на града.

Озовете ли се в Олбия на 15 май, ще станете свидетели на празненствата в чест на Свети Симпличо – покровителя на града. Посетете базиликата, носеща неговото име и станете част от забавленията с танци, игри и фестивал на мидите.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сардиния!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сардиния!

>
02 февруари 2023 г.

Тагове

археология

летен туризъм

острови

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти