Начало / Статии / Статии - САЩ

Беладжио - изискано превъзходен

Автор

/

Внушителен дворец в италиански стил, построен по модел на своя легендарен съименник край Лаго ди Комо, „Беладжио“ е първопроходец, който е едно стъпало над неона и ефектните реклами на Лас Вегас. Което не означава, че във всяко отношение на всяка крачка не е грандиозен и превъзходен – той просто е изискано превъзходен. С над 3000 стаи, изпълващи неговите трийсет и шест етажа, той е сред най-големите хотели в света, с едно от най-големите казина в града (заедно с „Ем Джи Ем Гранд“ и „Ривиера“) и най-скъпият, строен някога във Вегас, цената му сега е 1,6 милиарда долара. Мраморът, който виждате навсякъде, би бил гордост и за Медичите.

Допреди само няколко години всеки идваше в този град заради хазарта (все още посетителите оставят тук 7,7 милиарда долара на година), но днес неговите първокласни ресторанти са също конкурентноспособен магнит, а едва ли има по-примамващи в това отношение от заведенията под покрива на „Беладжио“. В двата края на хотелската гама заведения са скромният „Бъфет“ (отпуснете колана си за прословутата свръхекстравагантна вечеря в неделя) и много награждаваният „Пикасо“, с единайсет оригинални работи на Пикасо, украсяващи стените му.

Един куп алтернативи има между тях: „Аква“, лъскав, крещящ ресторант за морски дарове; „Льо Цирк“, изтънчена миниатюра на неговия легендарен манхатънски братовчед; „Прайм“, ефектен и имитиращ евтин ресторант от 30-те години, управляван от Жан-Жорж Фонгерихтен; и т.н., и т.н. След десерта се полюбувайте на над 1000 танцуващи, с разработена хореография, фонтани сред 32-декарово изкуствено езеро; насладете се на нощно топване в басейните в средиземноморски стил; или идете на неописуемото подводно зрелище на световноизвестния „Цирк дю Солей“ (в хотелския, правен по поръчка и струващ 60 милиона долара театър), което гарантирано ще ви остави изумен. След това нощният клуб „Беладжио  Лайт“ все пак ще бъде жужащ, доказвайки, че човек няма нужда да излиза извън границите на хотела от регистраци- ята до тръгването. О, и това е Лас Вегас, има два параклиса за сватби в хотела, отворени 24 часа в денонощието

>
16 март 2010 г.

Тагове

Халкидики

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти