Начало / Статии / Статии - САЩ

Лас Вегас Стрип - там, където мегаватовата глупост се жени за новобогаташи

Автор

/

5,5-километровата ивица на булевард „Лас Вегас“, известен като „Стрип“, е световната столица на блясъка и пищността, фестониана с развлекателни дворци, параклиси за бързи женитби и евтини, всичко-каквото-можете-да-изядете бюфети за отлични ребърца – и, разбира се, оживявана от хазарт, по всяко време, от всеки вид и навсякъде.  От времето на гангстера Бъгси Сийгъл, който слага началото на този център на хазарта, и на прочутите концерти на Елвис Пресли, всичко се е променило, за съжаление или не.

Лас Вегас - САЩ
 

В опит да рекламира себе си като семейна дестинация Вегас все още е настървен да постигне буржоазна порядъчност, заменяйки своя съмнителен публичен образ на Град на греха (Sin City) за луксозно бъдеще, което е повече угаждане на прищевките, отколкото затъване в порока. Това ще рече, че посетителите все още ще намират своите пълни с имитаторки и изумителни представления по време на вечеря (с участието на Деби Рейнолдс, Ейн Нютън и Зигфрид и Рой) и могат все още да посещават първокласни местенца като музеите „Либерачи“ (1775 E. Tropicana Avenue), „Елвис-а-Рама“ (3401 Industrial Rd.) и оживения „Кендълайт Уединг Чапъл“ (2885 Las Vegas Boulevard South), който заедно с другите двайсет и пет параклиса на „Стрип“ е мястото за сключване на около 80 000 брака всяка година.

Сред тези устояли институции обаче ще намерите новата порода тематични мегахотели (като „Венециански“, „Париж“, „Мандалей Бей“ и „Ню Йорк, Ню Йорк“), които продължават голямата традиция на Вегас, присвоявайки световни икони и раздувайки ги до невероятни размери. С тях обаче Вегас вълнува богатите, затова не е изненада, че сред неговите 225 хотела и 19 мотела са сред 20-те най-големи в света, включително „Ем Джи Ем Гранд“ (MGM Grand), шампионът с над 5000 стаи.

Всичко е ослепително и безочливо изкуствено, едно нонстоп работещо място, където само парите имат значение и ако тълпите в казиното са твърде големи в 2 часа през нощта, това просто означава едно нещо: време е да тръгнете на шопинг. Вие ще обикнете това място.

Къде: Лас Вегас, 465 км източно от Лос Анджелес.
Най-добро време: юни-август са извънредно горещи. От друга страна, именно тогава цените на нощувките са ниски, а Вегас е все пак един голям климатизиран град.

>
12 април 2011 г.

Тагове

барове

казина

музеи

социален туризъм

хотели

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти